Force е най-новият, многофункционален фитнес тракер на Fitbit

14
Добави коментар
wweb
wweb

Фитнес тракерите са изключителен аксесоар, специално създаден за хора, които водят активен и здравословен начин на живот. Гривните от този тип, следят статистики от тренировките, докато данните се съхраняват директно в смартфона. Един от основните играчи на пазара за фитнес аксесоари Fitbit , представи Force – гъвкава, водоустойчива гривна от ново поколение.

Фитнес тракерът комбинира всички познати функции от други два продукта Fitbit Flex и Fitbit One, като същевременно притежава подобрени характеристики. Сред новостите е OLED дисплея, който заменя по-старата LED технология. Екрана показва времето, визуализира основни статистики и дейности, а дори предоставя информация за входящи повиквания, когато гривната е свързана към iPhone (с iOS 7).

 

Друга впечатляваща функция във Fitbit Force е анализа на фазите на съня, позволяващ на устройството да ви буди по-интуйтивно, т.е. когато установи, че спите най-леко. Аксесоара синхронизира данни със смартфона, посредством Bluetooth 4. Съвместим е както с iPhone, така и с Samsung Galaxy SIII, Galaxy S4, Galaxy Note III и Galaxy Note 10.1. Може да бъде използван с други модели смартфони, работещи под управлението на Android, но за целта данните ще трябва да бъдат синхронизирани, първо с компютър, и чак след това с телефона.

 

 

Батерията на фитнес тракера издържа между 7 и 10 дни, в зависимост от това, каква е честата на използваемостта му. Той е устойчив на пот и мокрене, но не е проектиран да бъде използван в басейн или под душа.

 

 

Цената на Fitbit Force e 129.95 долара. Аксесоара е достъпен в черно и тъмносиво. Вградените в iPhone сензори, позволяват на приложения, като Nike+ Running да следят и съхраняват данни за ежедневните ви физически дейности.