Любо Пъпката ще строи нов квартал в „Младост“

1
Добави коментар
mignews
mignews

Общата сума на инвестицията досега е близо 23 млн. лв., партньор е на турската фирма „Гаранти – коза“

Първият голям инвеститор в недвижими имоти след кризата от 2008 година вече се появи – голяма турска компания купи известния магазин „Аско-Деница“ в столичния квартал „Младост“, заедно с околни парцели от още 31 декара. Идеята е на мястото да се вдигне мегакомплекс , в който ще има около 900 апартамента, търговски център , хотел и фитнес зала.

Общата сума на инвестицията досега е близо 23 милиона лева.  Закупените парцели са три и са в близост до метрото, а скоро оттам ще мине и още една лииня до Бизнеспарка. Инвеститорът от „Гаранти – Коза“ е сред най-големите строителни компании в Турция.

Инвестиционнитепроекти на компанията са главно в Истанбул, но има и много спечелени проекти за изграждане на обекти в Саудитска Арабия, Бахрейн и Русия.

От българска страна партньор на турската компания е бизнесменът Любомир Павлов, който участва като страна при покупката на терените с три свои компании. Павлов е бивш собственик на „Труд“ и „24 часа“. Срещу него има дела за пране на пари в особено големи размери.