Смартфон и CellumPay – новият портфейл

2
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

Чрез безплатното приложение CellumPay всеки може да използва смартфона си за плащане и пазаруване като регистрира в него дебитни или кредитни карти. 

CellumPay има версии за операционните системи с iOS, Android и Windows, а скоро се очаква и тази за BlackBerry. 

Приложението се активира бързо и лесно през смартфона, без да е необходимо да се ходи в офис на банка или на мобилен оператор.

Клиентите са двойно защитени –

от своята банка, издател на картата, и от изключителната система за сигурност на CellumPay, сертифицирана с международния стандарт PCI DSS, която допълнително криптира данните и не предоставя информация в интернет.

CellumPay влезе на българския пазар със своя

„интелигентен портфейл“,

за да открие много нови възможности – вече чрез сканиране на QR код може да се плащат комунални и битови сметки („Софийска вода“, Vivacom) или да се ползва Greentaxi, да се пазарува онлайн, да се правят дарения или да се плащат застрахователни полици, да се използват бързо и лесно куриерски услуги, да се купуват книги.

За първи път в България става възможно да се използва мобилния телефон като кошница за пазаруване през сайта на „Техномаркет“, подобно на онлайн магазините: QR кодът на продукта се сканира – както от рафта, така и от всеки рекламен носител на „Техномаркет“ (например техния сайт, промо брошура, дори и от телевизора). При сканирането се изпраща запитване до търговеца за наличност и потребителят получава на смартфона си картинка на продукта с неговите технически характеристики, актуална цена и наличност. 

Всеки клиент може

да сканира QR кодовете от етикетите на продуктите

в магазините на „Техномаркет“ или от уеб страницата на търговската верига и да избере дали веднага да закупи продукта или да го разгледа и обсъди на спокойствие вкъщи. При извършване на покупката избраната стока може да се достави на адрес по желание на купувача – в офиса или дома.

Друго основно предимство на пазаруването с мобилна кошница е отстъпката от 5%, която се получава за всяка покупка, заплатена чрез CellumPay.

Съвместно със сайта за колективно пазаруване Kolektiva.net и в партньорство с MasterCard, CellumPay предоставя на клиентите и 10% намаление на всички продукти и услуги, ако използват приложението CellumPay като метод за разплащане с кредитни или дебитни MasterCard или Maestro. Всичко, което потребителят трябва да направи, е при финализиране на своята поръчка да избере метод „плащане чрез смартфон“ (CellumPay) и да завърши поръчката си по стандартния начин.

Мрежата от търговци непрекъснато се разраства

и предлага все по-голям гама от услуги и продукти, които могат да се пазаруват и плащат с CellumPay. 

Използвайки различните модерни методи на плащане, които CellumPay осигурява, всеки може да се включи в лоялната програма „Пазарувай умно, печели умно!“ и да спечели месечната награда смартфон или големия приз в края на годината – смарт телевизор. 

Подробности са предоставени на сайта на програмата: Loyalty.cellum.bg. 

До 2017 г. разходите за покупки на стоки и услуги през мобилни устройства ще надхвърлят 1 трилион долара, а броят на потребителите на мобилни банкови услуги ще нарасне до над 1 милиард спрямо 590 млн. през тази година. Такива са предвижданията на компанията за пазарни проучвания Juniper Research.