Домашни шоколадови трюфели с кокос и папая

35
Добави коментар
Vkusi.me
Vkusi.me

Tweet

Pin It

Папая е вкусен и полезен тропически плод, който може да бъде открит и на българския пазар. След като опитва папая в края на 15-ти век, Христофор Колумб я нарича “плодът на ангелите”. Вкусът на папаята е между пъпеш и праскова. Неслучайно в Китай и Шри Ланка я наричат “пъпешово дърво”, в Куба е известна като “fruta bomba”, в Доминиканската  република като “lechosa”, а на Карибите е популярна като “papaya” и оттам получава официалното си название. Точният произход на папаята не е известен, но за нейна родина се приема районът на Южно Мексико и Централна Америка. През 17-ти век търговските флотилии на Испания и Португалия разпространяват папаята в Централна Америка, Индия и Европа.

Необходими продукти: 500 мл течна сметана 400 г натурален шоколад 200 г сушена папая 100 г орехи Alesto 4-5 с.л. корнфлейкс кокосови стърготини

Начин на приготвяне: Загрейте сметаната на умерен огън. Добавете начупения шоколад, бъркайте докато се разтопи и сместа се сгъсти. Оставете я да изстине за 10-ина минути и през това време нарежете парченцата папая на дребно, счукайте орехите и корнфлейкса. Добавете ги към сместа и я оставете на хладно още 1 час. От добре охладената смес оформете с ръце топчета и ги оваляйте в кокосовите стърготини. В зависимост от големината на топчетата ще зарадвате близките си с между 45 и 55 вкусни домашни шоколадови трюфела.

Коментари

коментар(а)

Tweet

Pin It