Какво трябва да знаем за цените на БОДУ СОД

3
Добави коментар
fikoz
fikoz

Изборът на фирма, занимаваща се с охранителна дейност, е нелека задача. Ето защо, когато инсталирате за първи път в дома си сигнално-охранителна система, трябва предварително да се запознаете с цените на предлаганите услуги. Нейните елементи са от съществено значение за избора на някои домакинства, а за съжаление голяма част от фирмите, не ги упоменават в офертите си.

При елементите на цената на предлаганата услуга от отделните фирми съществуват някои разлики. Когато за първи път монтирате в дома си сигнално-охранителна система, трябва да имате предвид, че техниката почти винаги се заплаща. Цените за техниката варират при всички фирми и също зависи от големината на изградената система. Тя се състои от няколко компонента: магнитен датчик (който се поставя на входната врата и се задейства при всяко нейно отваряне), централа, клавиатура (или дистанционно управление, а доста често и двата елемента) и обемни датчици за хора или животни. Именно от тук идват и разликите в цените. Броят на монтираните датчици варира в зависимост от размерите на помещението/ апартамента, като най-често се инсталират от 2 до 6 датчика. Важно: ако имате домашно животно, препоръчваме поставянето на датчик за животни, който да отчита неговото движение, без да задейства алармената система. Обикновените датчици отчитат промяна в движението и температурата.

Друг елемент на услугата СОД е месечната такса. Тя разбира се заплаща след изграждането на сигнално-охранителната техника. Голяма част от фирмите предлагат прекалено високи цени за месечен абонамент, които са непосилни за повечето домакинства и фирми. Добрата новина е, че фирма БОДУ СОД предлага на своите клиенти достъпни цени, както за юридически, така и за физически лица. Тъй като абонаментната такса е постоянен разход за потребителите на услугата, някои фирми предлагат така нареченото предплащане, което върви с определена отстъпка. Предимство на фирма БОДУ СОД пред останалите фирми, че не се налага да сключвате ангажиращ договор с фирмата, който да Ви задължава да ползвате услугите.