Мая Манолова: Не съм нарушавала закона

1
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

„В деня на размисъл по никакъв начин не съм нарушавала закона, а подадох сигнал”. Това заяви заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова в ефира на Нова телевизия в коментар за деня на размисъл преди изборите и случая с бюлетините в Костинброд. Манолова твърди, че бюлетините са били готвени за манипулация.

„Ангажимент на прокуратурата е дали ще бъде доказано едно нарушение,или едно престъпление. За мен няма съмнение, че има опит за фалшифициране на изборите”, коментира Манолова.

Тя обясни, че надпечатването на бюлетини не е престъпление според Наказателния кодекс. Именно това според нея е несъвършенството на закона.

Зам.-председателят на парламента коментира, че не е ясно колко бюлетини са били потеглили към избирателните секции. „Според мен и мои колеги не само на тези избори, а и на президентските и на много местни избори, се извършваха злоупотреби с бюлетини, които се напечатваха в свръхколичества и се използваха на изборния ден”, заяви Манолова.

„Предлагаме да бъде въведено машинно гласуване, но дотогава бюлетините трябва да бъдат печатани от печатницата на БНБ или под неин контрол”, Добави Мая Манолова.