Трима загинаха при тежка катастрофа в мъглата край с. Дунавци

2
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Трима души загинаха, а двама са тежко ранени при катастрофата близо до село Дунавци в посока Калофер по пътя Казанлък – Павел баня, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Стара Загора.

Загинали са двама мъже и една жена, а други две жени – майка и дъщеря, са транспортирани в много тежко състояние в казанлъшката болница. Сигналът за инцидента е подаден на тел. 112 в 7.09 часа сутринта.

Поради мъглата на пътя са се сблъскали пикап и бус. Подбалканският път I-6 бе временно затворен за движение, като по-късно то бе частично възстановено в едната лента. Екипи на полицията са на място и обработват случая. Малко преди 12 ч. движението беше възстановено изцяло.

Според първоначалната информация инцидентът е станал при неправилно изпреварване на колона от автомобили в момент, когато видимостта е била около 20 метра.

Инцидентът е станал днес, на около 3 км след разклона за село Долно Сахране, допълниха от полицията. В автомобила, Fiat Fiorina, заедно с 45-годишния шофьор са пътували 40-годишен мъж, две жени – на 58 и 36 години, както и 17-годишно момиче – всички от с. Скобелево.

Fiat-ът се е се удря челно в движещия се насреща товарен микробус Mercedes 812 Д, управляван от 40-годишне мъж, жител на с. Първенец.

В резултат на удара загиват водача на Fiat-а „Фиат Фиорино”, мъжът, пътуващ до него и возещата се отзад 58-годишна жена.

Другите две жени – на 36 (с фрактура на ляв крак и ръка)  и 17 години (с фрактура на бедро и комоцио) са откарани в спешен център в Казанлък от където са транспортирани в МБАЛ – Стара Загора без опасност за живота.

Водачът на „Мерцедес-а” е тестван с дрегер, който не е отчел наличието на алкохол. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

Стара Загора /
България