„Разкази от войната“ – новият авторски филма на TV7

1
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

Автор на лентата е журналистът и водещият на новините по TV7 – Николай Чадаров. Първите два епизода гледайте на 26 октомври по NEWS7

Ветерани оцелели в ада на Вторатата световна война ще разкрият дълго пазени спомени за тежките сражения в новия филм на ТV7 „Разкази от войната“ с автор журналиста Николай Чадаров. Снощи в централния военен клуб се състоя предприемиерната прожекция на лентата.

Отделните серии проследяват хода на Втората световна война и участието на българската армия в сраженията на фронта на Балканите и отвъд техните предели. Поредицата е заснета и продуцирана по най-високите стандарти за историческа документалистика.

13 военни ветерани, оцелели в ада на битките, разкриват дълго пазени спомени за тежките сражения. Личните им преживявания са допълнени от обективна информация за конкретните фронтове, по които са ставали сблъсъците на българските войници с противника.

На предпремиерата на филма присъстваха военния министър, ветерани от войната, както и представители на военното и цивилно ръководство на армията.

„Разкази от войната“ е разтърсваща история за ужасите на Втората световна война, но в същото време е ярък пример за проявена храброст и мъжество на бойното поле. На 26 октомври от 22:00 часа по NEWS7 може да гледате първите два епизода от филма.