Той направи 50 млн. долара от снимки на сладки животинки

1
Добави коментар
Profit.bg
Profit.bg

Той направи 50 млн. долара от снимки на сладки животинки

16 октомври 2013 | 11:16

5000

Алекс Жардиновски казва, че тази година ще направи оборот от почти 50 млн. долара благодарение на… снимки на сладки животни.

Всеки ден той качва десетки снимки на котенца и кученца във фен страницата на своя сайт PetFlow.com. Той е един от основателите на сайта, който доставя храна за домашни любимци по домовете.

Идеята му дошла, след като една вечер, когато бил на работа, се обадила приятелката му и била много притеснена, защото им свършила храната за домашния любимец. Жардиновски си помислил, че би трябвало да има фирми, които да предлагат доставка на храна за животни.

Неговият сайт поддържа абонамент за доставка за храна, тоест дори вие да забравите, фирмата знае кога трябва да ви донесе новата порция храна. Клиентите избират графика, по който да се доставят продуктите.

Днес сайтът на Жардиновски има 100 000 активни клиенти и расте с 10 000 на месец. Той очаква приходите за годината да достигнат близо до 50 млн. долара.

Успехът на сайта се дължи не само на добра идея и добро изпълнение, но и на още нещо – всеки ден компанията пуска снимки на сладки животинки на своята страница във Facebook. Хората ги споделят и коментират и така броят на феновете им в социалната мрежа вече е достигнал почти 1 милион, а това е най-добрата реклама за една компания.

За да се поддържа интереса, Жардиновски не забравя да дава порцията сладки животни на феновете си всеки ден. 30% от трафика към сайта на компанията идва от Facebook.

68% от домакинствата в САЩ, или 82.5 милиона, имат домашен любимец. На година в САЩ се харчат 53 милиарда долара за домашни любимци, 21.26 милиарда от които само за храна.

Това е един огромен пазар за компанията, а Жардиновкси е пример за това как човек може да направи милиони от своето хоби!

Етикети:

животни,
кучета,
котки,
храна

10 харесват тази статия

0 не харесват