Видове тапети за стени

1
Добави коментар
parketilazur

Видове тапети за стени

Тапетите са най-популярният материал за дизайн на стени през миналия век. И днес те отново се завръщат на мода. Към всички видове тапети има все по- голям интерес и търсене поради фактори като: относително евтин вариант, възможността за направа на стенни покрития без специални умения и лесно отстраняване. Тапетите на пазара са представени в богат асортимент. А правилният избор, често не е лесен . Стая, кухня, спалня, детска или коридор – всяка стая изисква индивидуален подход. Освен това все по- често се практикува възможността да се направи комбинация от латекс и една стена или част от стените да се декорират с подходящ цветово и интериорно тапет.
Най- често използвани са 2 вида тапети :
– Хартиени тапети : те са най-евтиният от всички съществуващи варианти, което е важен момент за тези, които обичат честата смяна на на своя интериор. Идеални са за всички помещения, включително детски стаи и спални, тъй като хартията е нетоксичен материал. Има огромен избор на цветове и забавни тапети за детски стаи. Въпреки това, те са с по-кратък живот,избледняват по-бързо с годините, замърсяват се лесно и се късат.
– Винилови тапети : Най-разпространеният вид тапети, използвани днес. Външната им повърхност е покрита с поливинилхлорид, а той помага за релефното подчертаване на десените. Съединяването на ръбовете им не личи при тяхното залепване. Имат много предимства: лесно да се лепят, могат да се мият и лесно се свалят, като отдолу остава основата на тапета. Това дава предимство след това директно да се боядиса или да се залепи друг тапет и не се налага шпакловане или грундиране на стената. Устойчиви са на надраскване, перфектно скриват дефектите на стените. Виниловите тапети са идеални за поставяне на кухни и коридори, т.е. места с висок риск от замърсяване.
В магазини Лазур предлагаме голямо разнообразие на тапети,както по каталог така и налични.