5 рецепти за премахване на мазоли

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

5 рецепти за премахване на мазоли

Мазолите възникват на места, където обувките ни убиват и с течение на времето се увеличават.

Дебелият слой от кожата защитава мястото на налягането, а центърът се втвърдява. Вземете мерки за премахване на мазолите, като следвате нашите съвети.

Носете обувки, които пасват на крака ви, не са неудобни и са меки. Ако непрекъснато ходите с неподходящи обувки не само ще получите мазоли, но и по-сериозни увреждания на ходилата си. За да се отървете от мазолите, първо сменете обувките си.

Слагайте краката си в топла вода за 20 минути всяка вечер. След това използвайте пемза, за да премахнете цялата мъртва и размекната кожа на мазолите и на петите.

След тази процедура има няколко варианта, които да използвате:

Поставете на мазолите кромид лук и увийте с мека превръзка, след което обуйте меки чорапи. Останете така половин час, след което измийте с топла вода и пак изтъркайте с пемза.
По същия начин използвайте парчета от лимон, които да сложите на мазолите вместо лук.
Използвайте листа от живовляк, но трябва да е прясно откъснат. Вържете го на мазола за цяла нощ и повторете процедурата няколко нощи.
Отчупете малко от лист на алое вера и го поставете на мазола. Повторете процедурата, както с живовляк.
Направете си баня на ходилата със силен чай от лайка. Сварете 1 литър вода с 10 пакетчета чай от лайка, като ги разкъсате. Ако сте си набрали цвят от лайка, още по-добре. На 1 литър вода сложете 5 супени лъжици. Оставете отварата да се охлади и поставете краката си в нея за 15 минути. Почистете всички втвърдявания след тази баня с пемза. Лайката има много добри антибактериални свойства.

След всяка процедура намазвайте мястото с вазелин, за да се подхранва кожата и околните участъци да не се наранят.

Не се опитвайте да премахнете мазолите с остър предмет.