„Чичото“ на русото ангелче: Не искахме да продаваме Мария

1
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Ромите извадили фалшиви документи, за да получат помощи

Етикети
Гърция, катун, българчета

Гледахме това дете много добре. Не сме искали да я продаваме. Обичахме я много, разказва Костас, който се представя за чичо на намереното в Гърция русокосо момиче, наречено Мария.

4-годишното дете бе намерено вчера в катун край гръцкия град Фарсала и е живяло е с 40-годишна жена и 39-годишен мъж. Според полицейски източник то може да е и българче. В началото твърдели пред полицаите, че са родителите й, но след това пет пъти сменили версията си. Според една от версиите на арестуваната жена тя открила детето, изоставено пред супермаркет. В дома на ромите полицаите открили фалшиви документи. Циганите, които се представяли за родители на малката Мария, успели да извадят акт за раждане и дори данъчен номер. Според властите двойката има 14 деца и шест от тях са родени за 10 месеца. С фалшивите документи ромите получавали 2790 евро месечно помощи за дете.

Косата на малката Мария е боядисвана в по-тъмни тонове още от малка. По този начин “родителите” й са се опитвали да скрият различността й, съобщава „Български новини“.В момента на задържане, преди дни, косата на малката е била все още в два тона, коментират гръцки медии. Вече има показания на свидетел, от кръга на задържаните роми, че Мария наистина е дете на българка, която до скоро е живяла в района. Именно от нея, псевдородителите са закупили малката Мария.

Медицински екипи продължават да правят тестове на момиченцето с надеждата да разберат повече за произхода му, информира Днес.бг.
 

Автор:

Валери Зайцев

Разпечатай
Изпрати