Защо не можете да отслабнете?

28
Добави коментар
hobby-bg.info
hobby-bg.info

Красота

Хората често се чудят защо не отслабнат при положение, че спазват някакви диети и тренират редовно. Чувството на безпомощност, комбинирано със загуба на мотивация е причина те да се откажат от целите си. Ако и вие се разпознавате в тази група, е важно да знаете, че реди да предприемете каквито и да било действия за намаляване на теглото има няколко неща, които трябва да разберете и приемете. Загубата на телесна маса е труден процес, който изисква пълна ангажираност. И това е само първата стъпка от процеса – следващото препятствие е поддържане на желаното тегло. Ако сте подобрили начинът си на живот, но не виждате резултати, ето кои са възможните причини за това.

Закусвате неправилно

Първото и най-важно нещо – закусвайте всеки ден. Без изключения! Тялото ви е гладувало цяла нощ и след ставането от сън има нужда от запаси, за да започне метаболизмът. Ако пропуснете закуската, метаболизмът ви поддържа състояние на покой – запазва мазнините, които вие се опитвате да изхвърлите от тялото си. Закуската трябва да бъде най-обилното хранене за деня ни да включва здравословен микс от протеини и въглехидрати.

Не ядете достатъчно често

Правилното хранене е честото хранене. Яжте през два-три часа, за да сте сигурни, че метаболизмът ви работи правилно. Активният метаболизъм води до допълнително изгаряне на калории. Намаленият прием на калории всъщност кара тялото да премине в режим на глад – отдавна са отминали дните, когато се налагаха три хранения дневно. Въпреки че призоваваме да се храните по-често, бъдете сигурни, че се храните правилно. Здравословните закуски включват плодове, зеленчуци, бадеми.

Не приемате протеини

Протеините не са просто „строители на мускули”. Погрешно е схващането, че те трябва да се приемат само от хора, които желаят да увеличат теглото си. Протеинът е задължително условие тялото ви да функционира правилно. По време на диета, той помага мускулите да се запазят непокътнати при изгарянето на мазнините, а също повишава усещането за „ситост”. Следователно протеините са важни за здравословното отслабване. Те трябва да се приемат чрез храната, а не на добавки. Източници на протеини са пилето на грил и рибата.

Динята, освен че е вкусен и здравословен плод, който е изключително ефективен при&nbspповече

Вече няколко хиляди години морските дарове се използват успешно за козметични цели.&nbspповече

Красивата и здрава коса е резултат от избора на правилния шампоан. През пролетта&nbspповече