Идеи за Хелоуин декор

1
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Привърженици или противници на Хелоуин – няма значение, защото всички са единодушни, че декора за празника носи настроение и усмивки вкъщи (особено за децата). Ето някои лесни идеи за Хелоуин декор.

Хелоуин декорът не означава само тикви, маски на страшни чудовища и кървави ужаси. По свой начин той може да бъде добра възможност да разнообразите есенната атмосфера вкъщи.

Започнете с букет цветя от тишу хартия в цветовете на празника – черно, оранжево, сиво и бяло. Дали ще намачкате и навиете хартията в определена форма на цветче, или ще нанизвате на конец отделни „листа“ е въпрос на вкус и време. Хубавото на този тип декорация е, че може да издържи по-дълго време и да краси интериора вкъщи дори след празника.

Обърнете повече внимание на детската стая, защото малчуганите са най-големите ценители на Хелоуин настроението у дома. Увийте няколко стари кукли в бинт, за да ги превърнете в малки мумии, които да наредите на етажерката или да закачите с оранжева панделка за дръжката на вратата.

Потърсете хартиен фенер в оранжево или червено, който да изрисувате с помощта на маркер като плашило или да облепите с цветна хартия, за да го превърнете в бухал. Другият вариант е да залепите от вътрешна страна на лампион няколко малки прилепа от хартия, чийто силует да бъде отразен по стените от светлината на лампата.

Не забравяйте да декорирате и хола в духа на Хелоуин. По-сръчните могат да изплетат на една кука мрежа на паяк, която да използват като покривка за холната масичка. Есенните плодове може да аранжирате в метална кофичка или ратанова кошница, украсени като „симпатично“ чудовище – с разкривена усмивка, очи с различна големина (може и три на брой), с огромен нос (по желание може да използвате за целта помпон от прежда). Ако имате настолна лампа в хола, може да да увиете лампиона в черна дантела за повече драматизъм.

В кухнята увийте три-четири консерви в бинт и им пришийте очи от копчета. За декор на коридора или входната врата може да използвате освен някой венец в духа на празника, и обикновена метла, но украсена с изкуствена паяжина и с боядисана дръжка в оранжево.

21.10.2013/ Христина Спасова