Какво представлява мицеларната вода? – Edna.bg

1
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

Снимка:
Thinkstock

Всяка уважаваща себе си дама знае колко е важно добре да почиства лицето си, ако иска кожата ѝ да остане за по-дълго красива и млада.

Дори и да не ползвате ежедневно грим, не бива да се заблуждавате, че кожата не се замърсява и няма нужда от почистване. Околната среда е достатъчно замърсена, особено в по-големите градове, а освен това самият епидермис се омазнява, отделя мъртви клетки и порите се запушват.

Затова правилната грижа за почистване на кожата е от огромно значение.

В последните години все по-усилено започнаха да се налагат на пазара мицеларните води.

Те са предпочитани от дамите, защото вършат по-добра работа от останалите почистващи продукти.

На първо място мицеларната вода не съдържа алкохол, оцветители, ароматизатори и сапун.

Тя е подходяща за всеки тип кожа и най-важното – може да се използва за третиране и на най-нежните места на лицето, като зоната около очите.

На практика мицеларната вода почиства абсолютно всичко – от червило, през фон дьо тен, руж, сенки за очи, дори и водоустойчив грим.

С нея можете да почиствате и освежавате кожата си, без да се страхувате от нежелани алергични реакции.

Мицеларната вода е подходяща дори за почистване на нежната бебешка кожа.

Какво е нещото обаче, което превръща този козметичен продукт в толкова ценен и незаменим елемент от ежедневната грижа за кожата?

Това се дължи на съдържащите се в нея мицели на естери на мастни киселини – частици, които абсорбират нечистотиите и замърсяванията.

При контакт на повърхността на кожата липофилните полюси на мицелите се разтварят и задържат във вътрешността на мицела излишния себум и замърсявания.

Това ще рече, че мицеларната вода почиства в дълбочина епидермиса и предпазва от запушване на порите и пораждането на други кожни проблеми.

Малко познат, но важен факт е, че мицеларната вода е измислена в лабораториите на френската дермокозметична компания Bioderma. Създадени преди повече от 20 години, и до днес продуктите от серията мицеларни води на Bioderma са с нестихваща популярност сред дамите. Можете да се запознаете с тях в детайли и да изберете подходящата за вашата кожа на bioderma-bg.com.