Mercedes GT AMG (2014): Конкуренция на Porsche с цена от 130 000 евро

1
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

През 2014/2015 Mercedes ще пусне на пазара GT AMG. Спортистът с абревиатурата SLS ще трябва да настигне Porsche 911. Първите изображения показват известният досега прототип под името SLC с вътрешния код C109.

Още по темата

Повече за Mercedes-Benz

» Всички новини
» Всички тестове

За да може да догони 911, Mercedes GT AMG разполага с алуминиева каросерия. Дизайнът ще напомня на големия брат на SLS, но ще бъде по-модерен. В предната част доминира вертикално извисената радиаторна решетка като под издължените фарове, достигащи почти до калника, от двете страни са разположени мощни въздухозаборници.

Mercedes GT AMG с разчупена задница  Дълъг преден капак, разчупена задница – позиционираният отпред централно двигател задвижва задните колела, липсват крилатите врати като на SLS, както и атмосферният двигател.

Вместо това прототипът разполага с лека алуминиева конструкция (1,5 тона) и битурбо V8 двигател с четири литра работен обем и 500 к.с. Съотношението тегло/мощност от около 3 кг на конска сила е същото както при Porsche 911 Turbo и това позволява да се очаква ускорение от нула до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди.

Остава под въпрос дали под капака на AMG ще тупти сърцето на 3,0-литров V6 турбодвигател. В заключение можем да обобщим, че клиентите на AMG вече са абонирани за осемцилиндровите двигатели, макар че Mercedes GT AMG трябва да привлича по-младата аудитория и четирицилиндровите турбодвигатели на базовите модели като A45 AMG също си вършат добре работата.

Mercedes GT AMG ще струва около 130 000 евро, а кабриолетът ще дойде по-късно.