Жертвите на Бони и Клайд проговориха – БНТ 2 – Пловдив

2
Добави коментар
manager_pif
manager_pif

Двамата крадци, които упояваха жертвите си, преди да ги ограбят, застанаха днес за първи път пред Окръжния съд в Пловдив. Добилите известност като Бони и Клайд, запазиха мълчание по съвет на адвокатите си. За сметка на това жертвите проговориха пред нашия екип.

Пламен Кръстев и Дарина Порязова приспаха и ограбиха само за един месец миналата есен четири възрастни жени и един старец. Използвали устойчива схема при всичките случаи. Черпели хората с бонбони, пълни с диазепам и акинестад. Днес една от жертвите разказа спомени от септември 2012-та.

Елена Дянкова:

– Пристигнаха рано сутринта. Казаха, че търсят квартира. Пожелаха да почерпят, защото момичето имало рожден ден. Сега като говоря се разтрепервам. Не мога да се успокоя.

Преди специалните разузнавателни средства да насочат полицаите по следите на пловдивските Бони и Клайд, двамата зашеметили още четирима души. Всичките стигали до болница със съмнения за прекаран инсулт. Една от жените непредпазливо си взела два бонбона с приспивателни. Пред съдебната зала съпругът и разказа какво е било усещането.

Костадин Димитров:

– Упоиха ни с бонбони и със сок. Аз бях един ден в болницата. Тя – 4 месеца.

Измамниците били заловени, след като им заложили капан в село Шишманци. Сега чакат присъда.

Стефани Черешарова – окръжен прокурор:

– До 15 години лишаване от свобода е предвидено в закона за грабеж. Използвано е безпомощното състояние на пострадалите. Привеждани са в безсъзнание.

Заради неточност при връчването на обвинителния акт на Дарина Порязова делото беше пренасочено за разглеждане след две седмици. Дотогава тя и Пламен Кръстев остават под домашен арест. Предстои да бъдат изслушани 16 свидетели и 13 вещи лица.