Софийското метро с пълно мобилно покритие

2
Добави коментар
tomislavsavov
tomislavsavov

Софийското метро вече има мобилно покритие благодарение на трите мобилни оператора Мтел, Vivacom и Globul. Всичко това е възможно благодарение и на усилията на Ериксон.

Пътниците на софийското метро вече могат да говорят и да сърфират в интернет по всички линии на метрото, независимо дали се намират на станция или са в самата мотриса по време на движение в тунелите.

Мрежата на трите телеком оператора Мтел, GLOBUL и VIVACOM осигурява скорости до 42 mbps за сваляне и до 5.76 mbps за качване на информация. Това позволява на пътниците, освен да водят обикновен разговор по телефона и да свалят или качват файлове от интернет, да гледат филми, да слушат музика, да играят в мрежа в реално време. Мобилната мрежа има капацитета да предостави гласови услуги и услуги за пренос на данни на всички пътници в софийското метро. В момента то обслужва средно по 450 хиляди човека на ден.

Всичко това е достъпно за потребителите във всички 23 станции на софийското метро, както и прокараните 36 километра железопътни линии.

Мобилната мрежа има капацитета да предостави гласови услуги и услуги за пренос на данни на всички пътници в софийското метро. В момента Софийското метро обслужва средно по 450 хиляди човека на ден.

Всички нови станции и участъци, които все още са в строеж, също да бъдат включени в покритието на мрежата.

Мобилната мрежа се ползва едновременно и от трите оператора, като за станциите е използвана антенна система, а в тунелите излъчващ кабел.

Мтел, GLOBUL и VIVACOM са инвестирали 1.7 млн. евро в изграждането на мрежата, а изпълнението на проекта беше поверено на шведската компания Ериксон.

Facebook

Google+

Twitter

Linkedin

Съосновател и Управител на SocialEvo.net, водещ български новинарски сайт за най-новите тенденции в социалните медии и онлайн маркетинг SocialEvo.net. Запален по всичко свързано със социалните мрежи и нови дигитални технологии. Има осезаемо присъствие в Twitter, Facebook, Google+, LinkedIn, Pinterest Foursquare. Член на журито на „БГ Сайт 2011“. Член на журито на Класацията за „Най добра Българска Facebook страница“. Интереси: социални медии, социални мрежи, дигитални технологии, онлайн маркетинг и реклама, мобилни технологии, джаджи. Популярен като @rainmakertom в социалните мрежи.
Social media, online marketing, Tech, Mobile