Антонио Бандерас в рицарска анимация

17
Добави коментар
yApple

Актьорът озвучава второстепенен персонаж и продуцира „Джъстин и рицарите на честта“, по кината на 3D през януари 2014

„Търсихме класическа история, която включва ценности като лоялност, чест и постоянство в свят, пълен с абсурдно строги забрани. В нея, разбира се, се появява и един романтичен и смел герой“, обяснява Бандерас, който озвучава филма редом с други известни актьори, като дава гласа си на рицаря красавец сър Клорекс.

Сюжетът се върти около заглавния герой, плахия и нескопосан Джъстин (Фреди Хаймор), поел по пътя на отдавна забравените средновековни рицарски традиции заедно с Талия (Сирша Ронан). Двамата се изправят срещу сър Хераклио (Марк Стронг) и неговия довереник Сота (Рупърт верет), за да направят на пух и прах нелепите забрани в кралството, и доказват, че силата на мечтите може да победи дори най-многобройната армия.

Джъстин е мил, внимателен, приятно непохватен и… решен да се сражава с всички чудовища на света, за да промени живота си. Той живее в кралство, където властват бюрократите и няма място за рицарски постъпки. Мечтата му е да стане един от Рицарите на честта, какъвто е бил и неговият дядо, но баща му Реджиналд (Алфред Молина), главен съветник на кралицата (Оливия Уилямс), държи младежът да тръгне по неговия път и да стане адвокат.

След вдъхновяващо посещение при любимата си баба (Джули Уолтърс) и сбогуване с предполагаемата си възлюбена Лара, Джъстин напуска дома си и решава да стане истински рицар. По пътя среща красивата и енергична Талия, чудат вълшебник на име Мелкиадес (Дейвид Уолиамс) и сър Клорекс. На негова страна са и тримата монаси Блюхер, Легантир и Браулио. Със своите наставления и уроци те го обучават и подлагат на изпитания в рамките на древна програма на Рицарите на честта.

Нетипичен кандидат за рицарско звание, Джъстин трябва бързо да се научи да бъде герой. Когато прокуденият бивш рицар сър Хераклио и армията му се завръщат и заплашват да унищожат кралството, негова е задачата да се справи с неочакваната заплаха.

Филмът е дело на испанската студия „Кандор графикс“, но е озвучен на английски.