Програма „Детски умения“

1
Добави коментар
saa.kalaha
saa.kalaha

Програма „Детски умения“ е уникален метод за работа с деца с проблемно поведение. Целта на програмата е да подпомогне родителите и децата да изработят конструктивен модел на възпитание, водещ до пълноценно развитие на детето.

Програмата се състои от 15 специални стъпки, които ще помогнат на Вашето дете да развива нужните му умения.

Основата на програмата е в разбирането, че опитите за борба с проблемното поведение не водят до резултат. Това, което помага е развиване на умение в детето, което да му помогне да прави нещо друго вместо проблема. Например ако детето е много буйно, правилната цел не е детето да спре да е буйно, а да развие умението да се контролира или да е спокойно. Това са два различни процеса, а процесът на усвояване е по-конструктивният. По този начин детето не бива въвлечено в травмиращия процес на „преодоляване на проблем“ , а в забавния и завладяващ процес на придобиване на ново умение, на развитие и израстване- нещата, които са естествени за децата.

Голяма част от уменията, които децата и родителите им избират да развиват, са съществени и полезни и за зрелия живот на детето- тогава, когато то ще бъде отговорен човек с подходящите социални и личностни умения.

Един много приятен и ценен „страничен ефект“ от програма „Детски умения“ е подобряването на комуникацията между родители и дете.

Програмата е подходяща за деца между 2 и 12 години. За по-големите е разработен метода “ Стъпки към отговорност“ – подпомагащ развитието и съзряването на деца и юноши.

Запишете се за консултация по програма „Детски умения“  на тел: 0883 422 539 или e-mail: [email protected] (Андрей Ганев)