Как да избера таблет? Таблет, Таблети на ниски цени, калъфи за таблети

1
Добави коментар
iskam.gps
iskam.gps

Как да избера таблет?
22:28, 28 Октомври 2013 видяна 2163 пъти

1
2
3
4
5

3,10 / 5
(58 гласа)

Вие не сте гласували за тази новина

Решили сте да си купите таблет, но не знаете какъв точно да изберете? Има няколко основни неща, за които да помислите предварително и които ще определят вашето решение.

Стъпка 1 – помислете добре за какво ще използвате таблета.

Искате да гледате филми или да четете книги? Или искате да работите, да пишете статии и да правите презентации? Разберете кое е най-важното за вас.Това, за което ще ползвате таблета, изцяло ще определи какъв модел да купите.

Стъпка 2 – дисплей.

Размерът и разделителната способност на дисплея са от огромно значение за комфорта на работа и за това колко ще се напрягат очите ви. Най-качествени са дисплеите с най-голяма разделителна способност и най-широк ъгъл на гледаемост.
Ето ви някои конкретни параметри:
 
За дисплей от 7 инча – резолюция от 1024 х 600 или 1280 х 800 пиксела.

За таблети с диагонал от 8 до 9,3 инча – резолюция от 1024 х 768 пиксела, но все повече модели в този клас използват 1900 х 1200 или дори 1920 x 1080 точки – Full HD резолюция, която е заложена само в моделите от  най-висок клас.

Мултитъч означава, че екранът разпознава натискания в няколко точки едновременно.

Стъпка 3 – операционна система.

 
Операционната система определя функционалността на таблета ви. Най-популярните системи са:

• Android – разработена от Google, с отворен код, което означава, че можете да променяте интерфейса на таблета по ваш вкус.

• iOS – операционната система на Apple, работи само с устройства на компанията.

• Windows – използва същите програми като на лаптоп или компютър, но изисква много мощен процесор и голяма оперативна памет, което доста вдига цената на таблета.

Стъпка 4 – процесор.

Едноядрен процесор с честота до 1,2 GHz е достатъчен за повечето задачи, без тежки програми и видео игри. Много по-добре е да си вземете таблет с 2-ядрен процесор с тактова честота от 1,4GHz и нагоре, или 4-ядрен с честота над 1 GHz. Трябва да знаете също, че по-голямата резолюция на дисплея изисква и по-мощен процесор.

Стъпка 5 – радвайте се на новата си покупка, а ако все още не сте направили такава можете да го направите от ТУК!

Добави в Svejo

« Обратно към блога