Султанът на Бруней узакони рязането на ръце за кражба

1
Добави коментар
tedy79
tedy79

От следващата година Бруней ще въведе още по-сурови наказания за престъпления в съответствие със законите на шериата, обяви султан Хасан ал Болкиах, който е и един от най-богатите хора на планетата. За последните няколко години султанът, който съвместява и поста министър-председател, въведе няколко законодателни изменения, „хармонизирани” с шериатските норми, като пребиване с камъни за прелюбодеяние и бой с камшици за употреба на алкохол.
Още жестоки законодателни нововедения се предвижда да влязат в сила от април, 2014 година. Така например, уличените в кражба, ще се наказват с отрязване на ръцете, уточнява Reuters.

Кралство Бруней, неголяма държава в югоизточна Азия с най-висок доход на глава от населението в региона след Сингапур от няколко години усилено подготвя пълна промяна на Наказателния си кодекс в съответствие с шериата.

В страната с население малко над 400 хил. души е забранена продажбата на алкохол, както и консумирането му на обществени места. А на привържениците на други религии е строго забранено да проповядват на територията на държавата.