Диета на Салма Хайек

8
Добави коментар
kozmo
kozmo

Салма Хайек (Salma Hayek) е родена на 2 септември 1966г. в град Коацакоалкос, Мексико. Тя е дъщеря на испанка и ливанец. Смятана е за първата мексиканка, която става популярна в Холивуд.
Обича да живее динамично и работи всеотдайно над филмите си и като актриса, и като продуцент, а в последно време и като режисьор. У нас е популярна от филмите: „Фрида”, “Десперадо”, „Хотел”.
Макар и преминала 40-те години, Салма има великолепна фигура. Самата тя споделя, че обожава рибата, ароматизираните вани и веселите компании.

Всяка сутрин, веднага след събуждането си, Салма пие една неголяма чаша минерална вода. Това я тонизира и прочиства организма й.

Закуска: 2 чаши чай, за предпочитане е зелен чай, 1 или 2 яйца (бъркани, на очи, на омлет или просто варени), 1 или 2 чаши йогурт или обезмаслена извара, плодове.

11.00 часа: чаша вода.
За да усмири апетита си и да задейства метаболизма си, изяжда половин малка риба. После дояжда рибата с варени зеленчуци. Консумира и плодове. Всичко в малки количества.

Обяд: започва с две големи чаши вода.
250 г риба – печена, варена, във фолио, но да е без мазнини. Може и морски дарове. За гарнитура – листа от зелена салата, може и задушени или варени зеленчуци, но без съдържание на нишесте: броколи, морско зеле. Допустимо е малко кисело мляко.
Сол актрисата употребява в минимални количества. От подправките предпочита пресен лук, чесън, кориандър, но винаги пресни.
Два часа след обяда не се консумира нищо, дори вода.

17.00 часа: голяма чаша вода.

Вечеря: като обяда, просто ястията се приготвят по различен начин. Ако на обяд рибата е печена, на вечеря е варена, различни зеленчуци, но винаги без нишесте в състава им.

Преди сън: чаша чай за отслабване, приготвен предварително, за да не е горещ.
Диетата се провежда 10 дни. Може да се редува с диета на основа месо без тлъстини.