Ще можем да редактираме статуси във Facebook

1
Добави коментар
SiForest
SiForest

Статии
29.09.13

След 10-те заповеди на писателите, днес ще попиша още малко за писането. На статуси във facebook.

Сещате ли се за случаите, в които публикувате страхотен статус, който е харесан/коментиран вече от няколко фейсбук приятели и/или последователи и… откривате някаква нелепа правописна грешка в него? Е, на мен ми се е случвало това.

 

Какви са вариантите:

да изтрием и напишем отново правилно статуса (като така ще изгубим лайковете + коментарите);
да се примирим с грешката, която „разваля“ целия статус;
като коментар под статуса да уточним, че сме сгрешили (защото грешката може да бъде определена като грешка от незнание, а не по невнимание, което ще ни злепостави).

А колко лесно би било просто да можем да редактираме статуса. Както правим с коментарите от няколко месеца…

 

Е, в Mashable прочетох, че Facebook въвежда такава функционалност! Първо за някои уеб и Android потребители, като постепенно ще обхване всички. Чудна новина, нали!

Защо досега не беше въведено? Разбира се, заради „опасността“ да бъде редактиран ПО СМИСЪЛ статус, който вече е събрал много лайкове. Например от „Аз обичам котенца!“ да стане „Аз мразя котенца!“.

Как е решен този проблем? При редакция на статус, той ще бъде маркиран като „редактиран“ (така е и при коментарите). Също така, Facebook ще пази историята на редактирането – ще могат да се виждат предишните версии на редактирания статус – за още повече прозрачност.

 

Е, това са добри новини за едно добро начало на седмицата. Сега остава само да дойде и нашия ред за тази нова функция.

Ще можем да редактираме статуси във Facebook

Аз отивам да подготвям утрешното Интервю във вторник, а вие може да споделите тази публикация, ако ви е харесала. Благодаря и усмихната седмица!

No Comment

0 Likes