Великобритания очаква кръщенето на принц Джордж – РАЗВЛЕЧЕНИЕ – Новини – Телевизия Европа

1
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Цяла Великобритания очаква с трепет кръщенето на принц Джордж – сина на любимците на нацията Уилям и Кейт. Скъсвайки с традицията, двамата родители избраха една от залите на двореца Сейнт Джеймс – тяхна официална резиденция в Лондон, да кръстят детето си. Церемонията ще бъде малка, а само неколцина от най-близкото обкръжение на кралската двойка са сред поканените.

След глобалния медиен шум и истерия около раждането на британския принц Джордж, сега втората му поява в обществото – за неговото кръщене – ще бъде в съвсем малък мащаб, по желание на неговите родители – принц Уилям и Катрин Мидълтън. Третият в линията за наследяване на британския престол – принц Джордж Александър Луис ще бъде кръстен в лоното на англиканската църква на частна 45-минутна церемония в кралския параклис в двореца Сейнт Джеймс на 23 октомври.
Духовният глава на Англиканската църква архиепископът на Кентърбъри Джъстин Уелби ще благослови четиримесечния принц. Биографи на кралското семейство разкриват, че Уилям и Кейт в ролята си на модерни родители са решили съзнателно да се отклонят от традицията, която повелява пищни кръщенета на кралските бебета в музикалната зала на Бъкингамския дворец.

„В миналото кралските кръщенета бяха големи бляскави церемонии, на които бяха канени височайши гости и членове на кралски фамилии от цял свят. Тази церемония ще бъде много различна, изборът на родителите е по-личен отвсякога, поканени са само близки приятели. Висши членове на кралски семейства няма да присъстват.“, обяснява Пени Джунър – биограф на принц Уилям.
Макар че списъкът с гостите да не е обявен официално, от двореца заявиха, че ще присъстват само близки членове на двете семейства. Кръстниците на принца също не са оповестени, но се смята, че са сред най-близките приятели на Уилям и Кейт. Кралската двойка – Херцозите на Кеймбридж – обявиха, че няма да робуват на традициите – още от сватбата им през 2011 г., и тяхната непринуденост и отказ да се подчиняват на кралския протокол ги издигнаха в очите на британците.

Кръщенето на малкия Джордж не е просто събитие с чисто религиозен характер, а исторически момент, защото той ще стане глава на Англиканската църква, когато се възкачи на престола.

Изборът на двореца Сейнт Джеймс като място на кръщенето се обяснява с тясната връзка на принц Уилям с майка му принцеса Даяна, тъй като там тялото й е изложено за поклонение, преди да бъде погребана през септември 1997 г.

За първи път от над 100 години на това кръщене за обща снимка ще позират кралицата и тримата наследници на трона – сина й Чарлз, внука й Уилям и правнука й Джордж. Въпреки че церемонията ще се проведе при закрити врати, тълпи туристи и доброжелатели вече започнаха да се тълпят пред двореца Сейнт Джеймс, построен през XVI век от крал Хенри VIII в центъра на Лондон.