Приключенска екскурзия до остров Тенерифе с изкачване на връх Тейде и разглеждане на Мадрид

13
Добави коментар
dkoleshev
dkoleshev

Приключенска екскурзия до остров Тенерифе с изкачване на връх Тейде и разглеждане на Мадрид
Приключенска екскурзия до остров Тенерифе с изкачване на връх Тейде (3718 м) – най-високият връх на Испания, релакс в скъпи хотели, екстремни спортове и забавления в парковете Сиам и Лоро и разглеждане на Мадрид и Толедо.

Ла Лагуна и връх Тейде на залез слънце

Цени На човек при минимум 5 участника – 1576 лв.

Максималния размер на групата е 9 души.

Цената включва
– Професионален български водач;

– Транспорт с микробус по време на целия престой на Тенерифе;

– Карта за 2 дни за градския транспорт в Мадрид и Толедо;

– Лифт до Тейде;

– Пермит за изкачване на връх Тейде;

– Екскурзия с корабче и обяд на Маска;

– Вход за пещерата Cueva del Viento;

– Входове в увеселителните паркове Сиам и Лоро;

– Нощувка в 3-звезден хотел в Мадрид;

– 2 нощувки в 3-звезден хотел в Санта Круз де Тенерифе;

– Нощувка в 3-звезден хотел в San Miguel de Abona;

– Нощувка в 3-звезден хотел в Puerto de Santiago;

– Нощувка в 3-звезден хотел в Икод де Лос Винос;

– Нощувка в 3-звезден хотел в Пуерто де Ла Круз.

Плажа Лас Тереситас до Санта Круз де Тенерифе

Цената не включва
– Самолетен билет от София през Мадрид до Тенерифе (около 415 €);

– Храната. Програма
1 ден: Толедо и Мадрид

Полет от София до Мадрид. Разглеждане на Толедо и Мадрид.

Нощувка в 3-звездният хотел Petit Palace Londres в центъра на Мадрид

2 ден: Ла Лагуна

Полет от Мадрид до Тенерифе.

Днес ще отидем до плажа с най-светлият и фин пясък на Тенерифе. Той се намира на няколко километра северно от столицата на острова, град Санта Круз де Тенерифе. Плажът има изключителен златист цвят и е много нежен. Но това не бива да ви изненадва, тъй като този прекрасен плаж, наречен Лас Тереситас, е изкуствено създаден с пясък, донесен от пустинята Сахара. На приблизително 150 метра от брега е изграден риф от камъни, който да предпазва плажа от големите океански вълни. На самия пясък са засадени кокосови дървета и други видове палми.

Толедо

Вечерта ще разглеждаме вторият по големина град на острова Сан Кристобал де Ла Лагуна. Целият град е пълен с изключителни архитектурни паметници, дворци и традиционни къщи от 7 и 8 век и това не е случайно. Ла Лагуна е бил столица до 1723 година. Най-известни сред старинните сгради на Ла Лагуна са катедралата, църквата Санто Доминго и църквата Nuestra Señora de la Concepción. Интерес представляват още църквата Св. Христос и параклиса Сан Мигел.

Нощувка в 3-звездния Taburiente S.C.Tenerife в центъра на Санта Круз.

3 ден: Връх Тейде

Изкачване на връх Тейде и разглеждане на Национален парк Тейде.

Нощувка в 3-звездният Royal Park Albatros в San Miguel de Abona.

4 ден: Парка Сиам

Днес ще отидем в увеселителният парк Сиам, който е един от най-добрите водни паркове в света. Изграден е изцяло в тайландски стил и е пълен с всякакви атракциони, които са заобиколени от лъкатушещи реки, падащи води и зеленина. Парка е перфектно място за едно запомнящо се приключение, за тези които търсят адреналина или място за релакс за по-улегналите с огромни басейни и чисти плажове.

В парка Сиам

След като се позабляваме в парка Сиам ще отидем до Лос Гигантес – едно закътано градче, намиращо се на западното крайбрежие на Тенерифе. Града е разположен сред знаменитите крайбрежни скали Лос Гигантес, впечатляващи със своите гигантски размери. За разлика от другите курортни центрове, тук има сравнително малко хотели. Града е застроен с красиви белоснежни вили, обградени от цъфтяща зеленина. Тук има малък плаж от черен вулканичен пясък.

Нощувка в 3-звездния хотел Aparthotel Los Dragos del Sur в Puerto de Santiago.

5 ден: Маска и Икод де Лос Винос

Днес ще направим една екскурзия с корабче. В 11 часа ще напуснем пристанището на Лос Гигантес, за да потърсим китовете и делфините, които живеят в тези води през цялата година. Тенерифе е второто най-популярно място в света, където могат да се видят китове. Освен тях мога да се видят и представители на 25 от 78 вида морски бозайници, включително сини китове и делфини.

След като им се полюбуваме ще продължим до Плажа на Маска, където ще можем да поплуваме. Ще ни бъде осигурена екипировка като шнорхели и плавници, за да се насладим на богатото на живот крабрежие. След като се уморим, ще хапнем специално приготвен за нас обяд и ще отпътуваме обратно към Лос Гигантес. На връщане ще минем близко до „Гигантите“ – огромните скали, които в древността са били смятани за края на света.

Маска и края на света – скалите Лос Гигантес

Тук ще се качим на микробуса и ще отпътуваме за северната част на острова, където ще посетим най-голямата вулканична пещера в света Cueva del Viento.

Нощувка в 3-звездният хотел Apartamentos Estrella del Norte в Икод де Лос Винос

6 ден: Ла Оротава и Пуерто де Ла Круз

Първо ще разгледаме забележителностите на Ла Оротава – старинната Ла Концепсион с нейната Барокова фасада, Сан Хуан и музея Ел Калварио.

От тук ще отидем в увеселителния парк Лоро, който е най-голямата атракция на Тенерифе след кратера Тейде. Паркът Лоро е дом на най-важната колекция папагали в света, в която има над 300 вида. Организират се различни представления с морски лъвове, делфини, папагали, горили, шимпанзета, тигри, фламинго, алигатори, костенурки и др. Тук се намира най – големия пингвинариум, в който се осигурява антарктически климат – в рамките на деня пада сняг с общо тегло 12 тона.

Нощувка в 3-звездният хотел RF San Borondon в Пуерто де ла Круз

Един леопард се излежава в парка Лоро

7 ден: Планината Анага

Планината Анага включва обширна защитена зона в най-десния и северен край на острова с висока екологична стойност. Тези красиви планини се хвалят с голямо богатство на растителния свят, което е една от най-характерните черти на целия архипелаг. Тук на крайбрежието ще видим много живописни места, одното от които е Roques de Anaga – изумителни скали, сътворени от ерозията, стоящи като стражи в морето срещу бурните вълни. Тук ще видим и „Омагьосаната гора“ – единствената по рода си гора, която е разстяла в Южна Европа и Северна Африка преди 2 милиона година.

Нощувка в 3-звездния Taburiente S.C.Tenerife в центъра на Санта Круз.

8 ден:

Полет до Мадрид и от там до България

Най-добри месеци за провеждане
Целогодишно Полезна информация Тенерифе – островът на вечната пролет