Как да пазаруваме от американски интернет магазини

19
Добави коментар
stoineff
stoineff

Пазаруването в чуждестранни интернет магазини става все по-популярно. Хайде да поразсъждаваме защо. Повечето купувачи отговарят на въпроса така:

1. Достъпни цени. Чуждестранните интернет магазини продават стоките на много привлекателни цени. 
Дори като се има предвид стойността на доставката на стоката от чужбина в България и митническите разходи, се получава много по-ниска крайна цена от стойността на аналогична стока в България, ако въобще може да се купи аналог.
2. Качество. 

По мнението на повечето онлайн шопахолици това, което се продава „при тях” и „за тях” е значително по-качествено от това, което се продава „при нас” и „за нас”.

3. Ексклузивност. 
Логично е, че всички новости и ексклузивни ограничени партии стоки се появяват най-напред в чуждестранните магазини и едва след известно време започват да се продават в България. Много американски марки като Victoria’s Secret, Ralph Lauren, Michael Kors и много други не се продават в България.

4. Голям избор. 
Извършвайки покупка в чуждестранен интернет магазин, вие имате възможност да изберете стоката, която харесва точно на вас, а не на посредника от българското представителство на магазина.

И така, ние изброихме очевидните плюсове на пазаруването в чуждестранните интернет магазини. Но както става обикновено, на всеки плюс съответства даден минус. Какви са минусите?

1. Не във всички чуждестранни магазини може да се оформи доставка за България.

2. Съществуват редица ограничения при международните пратки: някои категории стоки е
забранено да се изпращат, установени са митнически норми за внасяне на стоки от физически лица.

3. При транспортирането пратката може да бъде загубена или повредена, част от стоката може да бъде открадната…

4. Колкото и старателно да сте избирали нещата, винаги има възможност да „не улучите” размера, качеството, цвета…

5. Ще се наложи да изгубите няколко часа, за да освободите пратката от митницата.

Ако всичко гореизложено не ви плаши и сте готови да се присъедините към редовете на интернет купувачите, вие трябва:
– да откриете банкова карта за закупуване на стоки чрез Интернет;
– да се сдобиете с персонален пощенски адрес в САЩ;
И, напред към самостоятелни покупки в чуждестранните интернет магазини.

Друг вариант е да се възползвате от услугите на посредници, които се занимават с доставки от САЩ и ще ви помогнат бързо, изгодно и най-важното, много лесно да купувате стоки в интернет магазините на САЩ, дори ако магазинът не приема плащания с български кредитни карти. Достатъчно е само да направите запитване за поръчка на сайта usa2bg.com и служителите във фирмата ще се погрижат за всичко останало. Ще доставят стоката цяла и невредима направо до вратата ви. И ще се убедите, че отличният шопинг е възможен и без да ходите в чужбина!