iPhone 5S и 5С в България само от Mtel

9
Добави коментар
Balloon
Balloon

Последните модели iPhone вече се продават официално и в нашата страна. В действителност няколкото стотин бройки вече са изкупени и тези, който не са се вредили ще трябва да дебнат 2/3 седмици за нова партида. Най-вероятно ще минат няколко месеца преди човек да може да влезне в магазин и спокойно да си купи iPhone 5S/5С.

Изненадващо цените на последното поколение iPhone не са се повишили, както в други европейски страни, получили телефона по-рано. Интересно е също, че на сайта на Globul все още се предлага само iPhone 5. Нямаше я и традиционната форма за известяване когато новите модели са налични. Това ме навежда на мисълта, че Globul няма да предлага iPhone 5S и 5C на своите клиенти (поне засега). Една от вероятните причини е скорошната смяна на собственика на оператора и необходимостта от пре-договаряне между Apple и Telenor.

Така Mtel остава единствения оператор у нас, който предлага новите модели. В тази ситуация се надявам Apple да пренасочи бройките, които обикновено биха отишли при Globul, за да не се стигне до още по-ограничени количества от миналата година.