Българска национална телевизия – Новини – Общество – Акция „Наколенка“ – малките жестове, които носят щастие

4
Добави коментар
tachev88
tachev88

Акция „Наколенка“ предизвика вълна от съчувствие и желание на много хора да помогнат. Преди няколко дни в сутрешния блок на БНТ ви разказахме за 71-годишният Жечко Димитров от Шумен, който написал обява, с която си търси изгубената магнитна наколенка. Написаната на ръка и залепена на електрически стълб обява била заснета от любител – фотограф, който веднага я публикувал в интернет. Ето защо хиляди хора се отзоваха да помогнат на възрастния човек.

Минути, след като трогателната история на бай Жечко от Шумен стана известна, той получи подкрепа в интернет, а форумите и социалните мрежи буквално загряха от коментари. Когато отидохме при бай Жечко отново, той с изненада разбра, че обявата му е станала изключително популярна.

„Просто нямам думи да опиша това, което се случи с мен“, сподели Жечко Димитров.

Затова решихме да го запознаем с човека, който му помогна да има чисто нови наколенки, благодарение на съпричастността на хората. 31-годишният Ивелин Георгиев от Шумен е любител – фотограф, който снима всичко, което му направи впечатление, а след това публикува във форуми и социални мрежи.

„Като я видях, викам да я снимам… Да използваме новите технологии за нещо полезно“, обясни Ивелин.

Дори и Ивелин, по-известен във форумите като Varg, не подозирал, че толкова обикновена на пръв поглед снимка ще предизвика огромен интерес.

„Някои хора искаха пари да изпратят, други искаха също да помогнат“, добави Ивелин Георгиев.

След публикуването на обявата в интернет и желанието на много хора да помогнат, от фирмата-доставчик обещали веднага да изпратят нов чифт наколенки. Това наистина се случи, защото докато снимахме първия репортаж пристигна куриер, който достави така нужните на бай Жечко наколенки.

„Просто нямам думи да опиша това, което се случи с мен, защото имам нужда от двете наколенки. Чудеса има… Това е едно чудо, станало направо“, каза с благодарност бай Жечко.

„Който може да помогне, да го направи, да не се замисля“, призова Ивелин.

Понякога и малките жестове могат да направят живота по-добър и по-хубав.