Протестиращите студенти: Призоваваме целия народ да излезе и да ни подкрепи

4
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Днес българската нация трябва да направи своя избор, заяви Константин Голев, представител на студентите

Необходима ни е подкрепа от гражданите, за да постигнем целите си – оставка на правителството и разпускане на Народното събрание, заяви Константин Голев – представител на студентите, окупирали Софийския университет, на пресконференцията в СУ.

Студентите излизат на протест тази вечер от 18.00 ч. пред входа на Университета, съобщи Голев. Днес българската нация трябва да направи своя избор, заяви той.

По повод на днешния опит за влизане в сградата на Ректората на контрапротестиращи, Голев заяви: „Ние знаехме, че ще има провокация. Бяхме предупредени от предишни окупатори. Тук шайка хулигани беше ръководена от член на българското Народно събрание, а полицията се забави и не си свърши работата. Затвори си очите.“

„Очевидно е, че рано или късно ще бъдем изметени от тази сграда по един или по друг начин. Тази сграда е символ на една идеална цел, не политическа“, добави Голев. „Отговорът е само един – призоваваме нашите родители, учители, съседи, целия народ на страната да излезе и да ни подкрепи, защото не сме свръхчовеци и не можем да държим един от малкото останали чисти символи на тази страна далеч от все по-рафинираните опити за провокации“, каза Голев, аплодиран от събралите се в двора на Университета студенти и граждани.

„Няма утре. Има само днес. 50 000 души през юни вярваха, че ще има утре и вдругиден и затова сега седят по домовете си и енергията им се изчерпа. Днес българската нация трябва да направи своя избор“, заяви Константин Голев пред студентите.

Напрежението в района на Ректората ескалира днес, след като представители на контрапротеста се опитаха да пробият окупацията на студентите.

Автор:

Весела Найденова

Разпечатай
Изпрати