Супичка – пътеводител на новака в кухнята

1
Добави коментар
gischo
gischo

Рецептата за бананов хляб е една от модерните и популярни рецепти, които често се появяват по страниците на кулинарните списания. Всъщност банановият хляб не е точно хляб, а според българските кулинарни разбирания си е просто вкусен бананов кекс. Банановият хляб се приготвя много бързо и лесно, а това, което до отличава от традициоанните кексове е, че е много сочен. Банановият хляб е идеален за закуска, както и за компания на всяка чаша чай или кафе.
Бананов хляб
Необходимите продукти за бананов хляб:

1. 1 ½ чаена чаша брашно
2. 1 яйце
3. ⅔ чаена чаша (150 грама) краве масло
4. ⅔ чаена чаша захар
5. 1 ванилия
6. 1 чаена лъжица сода за хляб
7. щипка сол
8. 3 бананна

Необходимо време за приготвяне:
15 минути подготовка
60 минути печене

Бананов хляб
Рецептата за бананов хляб в три стъпки:

1.
Първата стъпка от рецептата за бананов хляб е подготовката на продуктите. Разтопявате маслото на водна баня, пресявате брашното, а бананите намачквате.

2.
За изпълнение на рецептата за бананов хляб не ви е необходим миксер, можете да разбъркате съставките с вилица, или даже с ръка. Разбивате яйцето със захарта и солта, добавяте и разтопеното масло, след което и пресятото брашно и содата за хляб и разбърквате до получаване на хомогенна смес. Накрая добавяте и намачканите банани и отново разбърквате.

3.
Изсипвате сместа за банановия хляб с намазана с олио форма и печете в предварително загрята на 175 градуса фурна за 1 час.

Бананов хляб
Рецептата за бананов хляб е изпълнена!

Бананът придава невероятен аромат на всеки сладкиш. Ако използвате банан други аромати не са ви нужни! Любителите на банана могат да пробват да приготвят различни мъфини с банан, като например шоколадови мъфини с банан, или пък мъфини с овесени ядки и банан или пък да заложат на кекс с банан. Друга вкусна идея за използване на банана е рецептата за бърз бананов крем, който може да бъде използван и при приготвянето на бисквитена торта.

ДОБЪР АПЕТИТ!