Спортен месец

16
Добави коментар
mayamishkova
mayamishkova

Миналата седмица предсрочно стартира инициативата „Спортен месец“, организирана от Сдружение „Детски Спорт”. Сдружението работи активно за това, спорта в детските градини да стане масов и достъпен за всички деца. Двигателната култура и физическото развитие на децата са основен приоритет.

 

Всички сме свидетели на редица негативни тенденции свързани с проблеми като наднормено тегло, гръбначни изкривявания, нарушено зрение, утвърдени зависимости към телевизия, компютри и всякакъв вид електронни забавления.

 

 

Зад тези негативни явления прозират недостатъчните предпоставки за системно занимание със спорт, спортно-подготвителни игри и упражнения, целящи добро физическо развитие при децата от 3 до 11 години.

 

Тази учебна година Сдружението ще работи с деца от детските градини и начални училища в гр. Пловдив, като провежда занимания над държавните образователни изисквания. Проекта ще даде възможност на над 3 000 деца от общинските детски градини да спортуват безплатно в рамките на един учебен час, четири последователни седмици. Проекта се финансира изцяло със средства на Сдружението и се реализира с помощта на студенти от ПУ ”Паисий Хилендарски”.

 

 

До сега заявление за участие са подали над 20 общински детски градини. Само до 20 декември по проекта се планира да бъдат проведени над 250 учебни часа които ще обхванат близо 1500 деца.

 

Този проект е може би най-мащабното дарение, което е извършвано в областа на детския спорт в гр. Пловдив. По прогнози до края на месец май 2014 г. в него ще се включат над 35 градини, което е повече от 50% от общинските детски градини.