Героите от „Спондж Боб Квадратни гащи“ олицетворяват седемте смъртни гряха

21
Добави коментар
Jordan_84
Jordan_84

Този факт се споменава в аудио коментар в епизода „Планктон“ от първия сезон на сериала. Всеки от главните герои в анимацията е в плен на някой от седемте смъртни гряха. Досещате ли се кой от какво страда?

Скъперничество – г-н Рак

Алчният началник на Спонджбоб и собственик на закусвалнята “Хрупкавият рак“ олицетворява тъмната страна на капитализма. Г-н  Рак мисли само за печалбата, за това как да икономисва от всичко и в един от епизодите дори пееше колко много обича парите.

 

 

 

 

Завистничество – Планктон

Своят незначителен размер героят на Планктон компенсира с огромно его, което не му дава миг покой. Целта в живота му е да открие тайната рецепта на ракбургерите и да съсипе бизнеса на своя конкурент в ресторантьорството – г-н Рак.

 

 

 

Леност – Патрик Звездата

Патрик е толкова мързелив, че живее в пещера, не работи, а през повечето време, яде, спи и се развлича с игри. В епизода „Големият розов неудачник“ получава награда „да не прави нищо повече от всеки друг“.

 

 

 

Горделивост – Санди

Един бегъл поглед върху подводната катерица и се разбира, че трудно може да се намери по-горделиво същество от нея. Тя се гордее с произхода си от Тексас, горда е, че е способна да живее под вода, и постоянно се старае да стане по-добра, отколкото е.

 

 

 

Гняв – Скуилям Готиния

Тази аналогия няма нужда от много пояснения: Скуилям Готиния не се гневи на Спонджбоб, Патрик, работата си и своя живот само когато спи.

 

 

 

 

Чревоугодничество – Гари

Охлювът домашен любимец на Спонджбоб основно спи и мяука, но мяука от глад. В един от епизодите Гари намира годишния запас от храната за охлюви и изяжда всичко, ставайки паталогично дебел.

 

 

 

 

Похотливост – Спонджбоб

Тази аналогия е може би най-малко видима, защото сме свикнали да възприемаме думата „похот“ само в сексуален смисъл. Въпреки това, думата „похот“ може да има смисъла и на „страстно желание за нещо“. От тази гледна точка нашият жълт абсорбиращ приятел е похотлив! Спонджбоб е обхванат от силно желание за живот и впечатления, той се опитва да помогне на всички и често стига твърде далеч в името на тези цели.

 

 

 

 

Вижте още: Кофти, но факт. Всички герои от „Мечо Пух“ имат психични разстройства

Други публикации: Share and Enjoy
Коментари