Избраха Везенков за „Играч на кръга“ в гръцкото първенство

1
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Българското крило на Арис (Солун) Александър Везенков получи голямо признание, след като беше избран за най-добър играч на изминалия трети кръг в гръцкото първенство. Един от най-реномираните баскетболни портали в Европа – eurobasket.com отличи представянето на 18-годишният талант като най-силно за изминалия уикенд в шампионата на южната ни съседка.

Везенков бе с голяма заслуга за победата на Арис с 67:65 над Неа Кифисия – за 30 минути игра той се отчете с 15 точки, 10 борби и 6 асистенции. Освен това нашенецът показа точен мерник в стрелбата си – 3/4 за 2 точки и 3/5 за 3 точки и в крайна сметка приключи с коефициент на полезно действие 25.

Специалистите отчитат, че макар и само на 18 години, българинът има солиден опит зад гърба си и постоянно демонстрира израстването си като играч.

В момента Арис е на трета позиция в А1 с баланс от 2 победи и 1 загуба, а до момента през сезона Везенков постига средно по 8.7 точки, 5.7 борби и 2.7 асистенции при успевамост 63% за 2 точки и 44% от далечна дистанция.