Новите таблети Lenovo Yoga Tablet

13
Добави коментар
tedy79
tedy79

Lenovo вече няколко намекнаха, че искат да променят начина, по който използваме своите таблети и сега разкриха как с премиерата на новия Yoga Tablet. Въпросният модел се отлиичава с интересен дизайн и атрактивна стойка в задната част, която му позволява да заема три различни позиции. По дължината на устройството е разположен цилиндричен модул, който улеснява работата с него, когато го държим с една ръка, съобщава digital.bg.Новият таблет на компанията ще е достъпен във версии с 8 и 10,1-инчови дисплеи, които осигуряват резолюция от 1280х800 пиксела. Lenovo Yoga Tablet моделите оперират с Android 4.2.2 OS и се захранват от четириядрени 1,2GHz процесори на MediaTek, които са допълнени и от 1GB RAM.

Вградената памет е 16GB и може да се увеличи с microSD карта, а основната камера е с 5МР резолюция, като в предната част е поставен още един 1,6МР сензор.

Теглото на по-малкия таблет е 400 грама, докато 10,1-инчовото устройство тежи 603 грама, а най-интересната им характеристика е живота на батерията. Lenovo обявиха, че устройствата осигуряват впечатляващите 18 часа време за сърфиране в интернет и между 12-14 часа за гледане на HD видео. Компанията ще стартира продажбите им на европейския пазар през ноември на цена от €229 и €299.