Наша мутра с фабрика в Коста Рика

3
Добави коментар
mignews
mignews

Наш бандит отвори фабрика за поризводтва на фалшиви банкови карти в Кост Рика. Митко Митничаря изместил седалището на бизнеса си в централноамериканската държава, където събира открадната информация, разчитат се записвачките и накрая се правят пластиките.

Бизнесът на митничаря носи главозамайващи печалби. Той ръководи 50 банди за точене на банкови карти по целия свят, а още преди 5 години присвоеното от групировката достига 1 милиард долара.

Днес основно се използват различни устройства, които се поставят директно върху отделни части на банкомата, като например отвора за приемане на банкови карти, което ги прави изключително трудни за откриване. Пример за това е фалшивата клавиатура, монтирана върху истинската, която отчита набрания ПИН код на картата и изпраща данните на измамниците чрез bluetooth устройството на мобилните им телефони.

Прикриването на набирания ПИН код с ръка и проверяването на банкоматите за фалшиви части обаче много скоро няма да е достатъчно, защото банкоматните измами навлизат в дигиталната ера. Става въпрос за нов вид зловреден дигитален код (malware), появил се наскоро в Русия и Украйна, който прониква в системата на банкомата и извлича всички данни от поставената в него карта, оставайки незабележим не само за „ужиления“ картодържател, но и за банковите служители. Кодът обаче не може да бъде инсталиран в банкомата „отвън“ и за въвеждането му измамниците се нуждаят от вътрешен човек.