Йоана Захариева: С Пламен имаше шеги и закачки, но нищо сериозно

1
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Певицата йоана беше поредната изгонена от шоуто VIP Brother. ето какво сподели тя след края на участието си.

Успя ли да поспиш след излизането ти от VIP Brother? Йоана: Не. Много емоционално беше, бях с приятели и коментирахме. Много късно излязох, някъде към 12 часа вечерта.

Показа, че се зарадва, че излизаш, но като че ли не искаше да си тръгваш. Йоана: Чисто емоционално вече бях самата аз на предела. Затова казах „yes”, защото излязох в точния момент. Просто много трудно удържах вече самата аз баланса, доколкото може да има баланс. Много беше трудно. Но бях готова, поела съм тази отговорност, като съм там, да съм докрая. В крайна сметка това беше смисълът.

Ти влезе с може би една от най-силните визитки, които някой от участниците в тези формати е правил. Беше изключително откровена за живота, който е бил преди време. Защо реши да кажеш всичките тези неща? Йоана: Защото това са проблемите на 90% от българските семейства. Това е реалността, това е истината. Финансовата криза ни натиска всички в България, много семейства са в това положение. Това е социална тема, това е послание.

Да, но по принцип много малко популярни личности си позволяват да кажат тези неща, защото ще започнат разни нападки, ровене в личния живот. Йоана: Как могат да нападнат един човек, който е паднал долу? Какво да му нападнат?

Еми, ти самата ще прочетеш какво пишат за теб, след тази визитка. Йоана: Това значи са хора, които за момент не са се замисляли. Това е самата реалност. Това се случва около нас, навсякъде. Ти все едно нямаш приятели, които се разделят точно по такива причини. Не могат да си купят едни цигари днес, или да си заредят хладилника като хората. Със сигурност имаш такива приятели.

Това е така, но много от зложелателите ти те възползваха от това и започнаха да се пишат всякакви неща, за това с какви скандални неща си се занимавала след като си напуснала музикалната си кариера – например, че си се занимавала с уреждане на момичета срещу заплащане…. Такива неща, които със сигурност рефлектират и върху семейството ти по някакъв начин. Йоана: Най-лесно е да мразиш и да отричаш. Истината е в другото – да подкрепяш и да приемаш.

Това беше ли ти като някакво пречистване? Йоана: Не, какво пречистване, това е самата истина, реалността. За какво пречистване. Аз го казах и на един от лайфовете – да отгледаш две деца, за които получаваш социални по 35 лева на месец за дете. Как се гледат две деца със 70 лева на месец – за училище, храна, дрехи, играчки? Това е самата реалност. Ние си го говорим помежду си тук, а на какви се правим пред медиите?

Много твои колеги правят точно това – казват, че са звезди… Йоана: При мен това е било зад гърба ми. Аз съм се реабилитирала, по нов път съм тръгнала, имам нов проект, с хора, които стоят до мен.

Ще те видим ли скоро на музикалната сцена? Йоана: Да, аз имам страхотно ново парче.

Кажи сега за участието си във VIP Brother. Разделихте се на лагери, ти се опитваше да лавираш между едните и другите… Йоана: Еми, аз конкретни проблеми не съм имала с абсолютно никой. Така откровено не съм влизала в полемика с никого. Моята позицията и в живота е такава – да се гледа над нещата, за дребни дрязги, за битовизми, те не водят до нищо хубаво и нищо добро. Реално и там аз бях човекът, който им казвах как могат да водят разговори и скандали само за боб и леща.

Вие в началото се бяхте разбрали да не влизате в подобни разправии, но явно е нормално да се стигне и до там? Йоана: Като сме затворени толкова време на едно място и в общи линии всичко се върти около бюджета и храната. Нека не забравяме и стреса, ние там сме перманентно недоспали, непрекъснато сме под наблюдение, слушане и просто всичко това се натрупва и ескалира.

Ще запазиш ли добри спомени от всички или все пак ще има някой, с когото не искаш да се виждаш? Йоана: Абсолютно от всички имам супер готини впечатления – от Къщата, от цялото изживяване, от всичко.

Павката ми каза, че вътре, когато ти си споменала за отношенията между Лияна и Тервел, са те обявили за луда. А впоследствие, когато вече е навън, той се е убедил в думите ти. Защо искаше да помогнеш на Лияна и тя да не се забърка в поредния скандал в личния й живот? Йоана: По принцип го направих от женска солидарност. Аз тогава и на Лили й го казах, че, ако ми беше приятелка, със сигурност щях да й го кажа. Да я предпазя. Тя в началото не го прие, но после като се сближихме, разбра всъщност, че съм права.

Мислиш ли, че там има някакви чувства? Йоана: Не, приятели са.

А, ако Тервел не беше казал това за семейството си и че обича жена си, отношенията им щяха ли да продължат и до днес?    Йоана: Не, това е игра. Нещата са хиперболизирани много навън. Вътре сме една компания приятели, ние сме с около 100-ина камери, с микрофони на всеки метър и сантиметър. На моменти така усилват звуковия баланс, че можем да си чуем дъха. Представяш ли си в тази атмосфера зрели хора да си позволят нещо повече.

Те си позволиха. Между другото пишеше, че между тях е имало секс, но той не е бил излъчен. Йоана: Нямам представа. Ние сме в една спалня, не вярвам да се е случило.

Другата интересна връзка беше между теб и Пламен. Между вас пак ли бяха хиперболизирани нещата? Йоана: Да. Вътре не може да става и дума за нищо сериозно.

Защото ти изглеждаше като жена, която си е паднала по този мъж и го харесва. Той също го показваше по някакъв начин. Йоана: Да, шеги, закачки, флирт, разбира се. Това и в живота го има. Дори не сме се целунали, само по бузата, може би. Ние живеем вътре месец и половина, на затворено място, 24/7, искаш-не искаш с тези хора ставаш толкова близък, че е нормално да се прегърнеш, да се целунеш. Ние вече сме като семейство.

Може и така да е, но навън нещата излизат по друг начин, щом и жена му се обади. Йоана: Аз доколкото знам той е разделен с жена си от една година…

Да, там е много странна ситуацията, защото той казва, че е разделен, а пред нас жена му каза, че са щастливо женени. Йоана: Не са разведени, от една година са разделени, живеят отделно, но това вече той ще си каже…

А ти мислиш ли, че в Къщата можеш да намериш човек, когото да обичаш? Йоана: Не. Павката го познавам от 20 години, Ваня отпреди това, но като излезем, ние тепърва ще се запознаваме. Повярвай ми, ние тепърва ще разберем кой кой е. Наистина е това.

Павката обаче каза, че за него Пламен е един предател и дори отвън няма да бъде приятел с него. Йоана: Нека не забравяме, че преди всичко сме хора от плът и кръв и с емоции, и с разум, къде го губим, къде не, и е нормално. Все пак ние сме роботи, не сме машини, в даден момент ти си взимаш това на сериозно. Ти наистина си си във филма. И е нормално мъжете, които влизат в пряк сблъсък, да го направят. Но съм сигурна, че когато излезем навън, ще е друго. Убедена съм.

Как ще коментираш скандалите между двете майки в Къщата, както сами се определиха – Ваня и Мира? Пресилено ли е при тях или наистина не могат да се понасят? Йоана: Ох, не мога да коментирам. За себе си мога да кажа, че се опитвах да запазя някакво равновесие. Разбира се, и аз имах своите кофти моменти. Но за другите не мога да определя докъде е бил играч и докъде себе си. За Ваня знам със сигурност, че тя е наистина жена със сериозни ценности, има си своите изисквания към хората и ги предявява открито. Мира отпреди това не я познавам. Те са много интелигентни жени, и всяка от тях, не забравяйте, влиза в роля.

Ти каза, че не ти харесва това, че Ваня постоянно ти дава напътствия, особено за Пламен. Йоана: Има го моментът, в който ти липсват семейството и близките, и ти започваш да припознаваш в околните ролите от живота навън. Неминуемо става. Вероятно това се е случило и с Ваня, някакъв вид настойник.

Защо мислиш, че излезе? Всички мислеха, че Ирина ще бъде изгонена. Имаше много коментари,ч е си много готина и не е трябвало да напускаш. Йоана: И ние вътре се колебаехме между Мишо и Ирина. Самата аз, а и всички други, бяхме изненадани. Вътре всички ме наричаха „Сърцето на Къщата“. Всеки ме викаше при себе си, не можеха да ме разделят в един момент, защото аз където вляза, ставаше веселба. Правех го, за да ни върви по-леко денят. Ние вътре нямахме музика, нямаме телевизия, нямаме букви, нямаме книги, нищо нямаме. Имаме само бюджета си, храната си и ние си. Те непрекъснато водеха темата за отношенията вътре, а аз им казвах да престанат, а да разкажат за живота навън, за екскурзии, как живеете навън, как празнувате празниците.

Изиграха ли ти лоша шега отношенията с Пламен? Йоана: Не, няма нищо в това, за което да става въпрос. Моето мнение е, че аз излязох в точни момент. Факт е, че ми се е искало да остана до финал, но все пак излязох в точния момент. Психически и физически вече едва удържах.

Кой мислиш, че ще спечели шоуто? Йоана: Моите фаворити са няколко, но като посланика на VIP Brother този сезон, си мисля, че трябва да е Мариан.

Отвън се говори, че ще е някой от Олимпийците, да не кажем направо Станка. Йоана: Много е важно публиката да се сети, че този, който спечели, поема голяма отговорност. Защото всички вътре са модел за подражание, лоши или добри, но това е идеята на проекта. За мен лично трябва да се избере балансирания човек. Който и вътре е бил такъв, и като излезе ще продължи. Няма да има резки движения, няма да има изказвания на висок глас, няма да има залитане в едната или другата крайност. Мариан и визуално, и като качества, като мъж има потенциал, може да бъде лежерен.

Според теб между Мариан и Лияна може ли да се случи нещо, когато вече са навън? Йоана: О, не знам, питайте тях. Но не мисля, не.