4 индийски филма, които трябва да гледате | Teenproblem.net

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Класациите на филми продължават, като навлизаме в по-специфичните жанрове, които, за съжаление, не са толкова известни и популярни, но пък имат изключително стойностни и интересни филми, които горещо ви препоръчваме. Този път класацията включва лентите на един от най-големите производители на филми в света – Боливуд.

 

 

Тримата идиоти/ 3 idiots.

 

Събрал съзвездие от известни индийски актьори и създаден по мотиви от романа „Five Point Someone“ на индийския писател Четан Бхагат, филмът „Тримата идиоти“ е невероятно забавна комедия с леки драматични моменти, които успяват да ни разчувстват. Лентата разказва една история проследяваща спомените на трима приятели и множеството комични и докосващи ситуации, с които са се сблъскали в колежа. Изключителен филм, които ще се превърне в любимата ви комедия и ще ви накара да погледнете на индийското кино с различно око. 

 

Гаджини/ Ghajini

 

„Гаджини“ е често наричан римейк на филмовия шедьовър „Мементо“, но според нас той доста се различава от споменатия филм, макар и да има подобна история за основа. Лентата разказва за Санджай, който страда от загуба на памет и единственото, което помни, е, че трябва да намери и убие Гаджини. Парче по парче Санджай сглобява своя минал живот, благодарение на татуировки по тялото му, бележки по стените и снимки на места и хора, без да знае, че скоро ще бъде разследван от полицията за убийство и че ще бъде предаден от момиче на име Сунита, студентка по медицина, която изучава неговия случай. Една затрогваща история за любовта, болката от загубата на любимия човек и отмъщението.

 

Ню Йорк/ New York.

 

Един филм, който няма да предположите, че е индийски, ако не бяха актьори. В него липсват досадните за повечето от нас танци и песни, дори и езикът хинди. Всичко е направено изключително професионално, а историята е повече от завладяваща и трогваща. „Ню Йорк“ разказва историята на трима приятели, които заедно откриват един нов свят. Но един ден светът около тях се променя. За повечето от нас големите световни събития са просто заглавия по вестниците, но те могат да променят нашия живот завинаги. Ню Йорк е един такъв град, в който се случва точно това с тримата приятели, чийто прекрасен живот изведнъж е напълно променен и събитията, които се случват и които са извън техния контрол. Една невероятна история, засягаща събитията след 11 септември и терористичната атака.

 

Цветът на патриотизма/ Rang de basanti

 

„Цветът на патриотизма“ е филм, представяш връзката между историята и настоящето. Умело демонстриращ и възползваш се от днешната реалност той ни запознава с група младежи, които са напълно различни, но във всеки един от тях има по капчица патриотизъм, които успява да ги сплоти, не и без намесата на красивата режисьорка, която пристига в Индия, за да направи филм за индийски революционери и техните съвременници. Поради липсата на средства тя набира студентите от университета в Делхи, които да изиграят главните роли. Припомнянето на историята и снимането на филма, обаче отключва в тях емоции, които довеждат до трагична развръзка. Изключително противоречиво възприет от филмовата критика и забранен в някои области на Индия, филмът е пример, как изкуството влияе на обществото.