Стоян Миланов: „Пирогов“ е превърнат в здравен Квазимодо

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Сигурността на пациентите ни е застрашена. Това съобщи пред бТВ директорът на „Пирогов“ д-р Стоян Миланов.

Служителите на „Пирогов“ не получиха заплатите си, защото договорният партньор на болницата – НЗОК не е изплатила необходимото. „Мотото ни е „усещане за сигурност“, а когато я няма, това рефлектира върху пациентите“, посочи Миланов.
Според него заради забавените плащания ще се намали качеството на обслужване и отношение към пациентите. „Постоянно слушаме думи като реформа, лимит и т.н., а реалността е, че „Пирогов“ е превърната в един здравен Квазимодо“, заяви още той.
80% от дейността на „Пирогов“ би трябвало да се компенсира от касата. Ако това не се случва, ще се наложи да се връщат пациенти. „От това, разбира се, нямаме полза. Целта ни е да внимаваме, да лекуваме, да предотвратяваме болестите. В момента ситуацията е един своеобразен вик и зов за помощ. Много хора трябва да се замислят. Здравната каса си има проблеми, разбирам, но като обществена институция – кого наказват? Ножът не е опрял до кокала. Кокалът е отрязан. Аз не виждам изход. Болницата ще влезе в лавина от задължения ако нещо не се промени. До момента трябва да ни се издължат над 4 млн. лева“, посочи Миланов.
Хората в „Пирогов“ за момента няма да получат заплати. „В изключително неудобна ситуация съм, защото нося отговорност пред пациентите, пред персонала, пред Министерство на здравеопазването, а решения няма“, заключи директорът. /БГНЕС /