Балерината Волочкова, Обама и Депардийо с приз „Сребърен галош“

1
Добави коментар
tedy79
tedy79

Френският актьор и новоизпечен руски гражданин Жерар Депардийо беше удостоен със званието „гастарбайтер на годината”, информира вчера НТВ. Тази титла той получи от радио „Сребърен дъжд”, което всяка година присъжда премията „Сребърен галош” за най-съмнителните постижения в Русия.В категорията, в която Депардийо спечели, беше номиниран още бившият консултант на ЦРУ Едуард Сноудън, който получи временно руско убежище. Другият кандидат беше Стивън Сегал. Холивудската звезда напоследък зачести в бившата съветска република и дори стана рекламно лице на руското оръжие ОРСИС. Церемонията по присъждане на антинаградите се състоя в сряда вечерта в държавния Кремълски дворец, като водещи бяха скандалната тв водеща Ксения Собчак и колегата й Александър Гордон, предава подробности от Мосва за „Монитор“ Мила Кудрина.

Премии бяха присъдени в осем категории като американският лидер Барак Обама също задочно стана обладател на една от тях. Радиостанцията призна US президента за „Плагиат на годината”, тъй като според журито „откраднал” идеята си за предизборен клип от привържениците на руския му колега Владимир Путин. В номинацията „Чиновник на годината” убедителна победа удържа бившият министър на отбраната Анатолий Сердюков, чието име се свързва с корупционна афера в армията.

Скандално известната балерина Анастасия Волочкова, която преди време публикува своя гола фотосесия в интернет, пък получи премията „Инстаграм на годината”. Тя си извоюва печалната слава с фотография, направена в едно от селищата, пострадали от чудовищното наводнение в Далечния изток. На снимката Волочкова е заела кокетна поза и се е качила върху багер. 

В края на церемонията в Кремълския дворец известният телевизионен водещ Владимир Познер обяви номинацията „Нетърпимост на годината”. В нея се състезаваха депутатката от Държавната дума Ирина Роднина за своя фотоколаж в „Туитър”, журналистката от в. „Комсомолская правда” Уляна Скойбеда за ксенофобски тези в своя статия и колегата й Дмитрий Кисельов за изказвания
срещу хомосексуалистите. Журито реши да присъди антинаградата и на тримата претенденти.