Емил Анчев: Елица ревнуваше любовника си Криско от танцьорка, която той опипваше по дупето

1
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

 Емил Анчев е вокал и основател на рок-група „Конкурент”. През 2010 г. тя беше определена от мениджмънта на световната банда “AC/DC” да ги подгрява пред 60 000-та публика на стадион „Васил Левски”, с което предизвика завистта на много техни колеги. Специално за „ШОУ” Емо се нави да коментира в прав текст най-скандалното шоу в тв ефира – „Музикална академия”, още повече че „Конкурент” имат съвместни парчета с двама от участниците – Криско и Петя Буюклиева.
– Емо, ти казваш, че не пропускаш издание на „Музикална академия”. Миналата седмица изгониха Криско, но той май сам си вкара автогол, като номинира най-добрата там досега – Поли Генова. Защо я изправи срещу себе си – защото искаше да излезе по-бързо или от голямо самочувствие?
– Сигурно е имал някаква тактика, но си мисля, че фактът, че беше изгонен при толкова голяма разлика във вота, все пак го е подразнил.

– Определят Криско като най-актуалната хип-хоп звезда в България, той имаше най-много излизания за участия през цялото време, докато беше в академията, участва във всеки втори хит я като музикален продуцент, я като певец или композитор… Въпреки това Фънки каза, че той не е никакъв певец, а само добър рецитатор – ти какво смяташ?
– Моето мнение е, че това не беше най-подходящият формат за него. Криско не е певец. Няма и претенции да е певец, той си е рапърче.

– Когато сте записвали общото ви парче „На кой му дреме”, заедно с Криско е идвала и Елица Тодорова – тогава тя месеше ли му се в работата и на какво основание?
– По време на записите – не, но Елица се появи на снимките на клипа. Ние не знаехме, че те имат нещо общо. Снимахме цял ден и нощ и вечерта някъде към 12 часа той изгуби хъса, който имаше, и се смачка. Както се закачаше с девойката от клипа и й пускаше разни лафчета, така изведнъж престана. После разбрах, че именно появата на Елица го е накарала да стане по-сдържан. След два дни ме помоли да се махне кадър от клипа, на който той пипа мадамата по дупето. Стана ми смешно и му викам: ,,Ти луд ли си?! Кадърът си е супер!“, а той отговаря: ,,Супер, супер, ама не знаеш

какъв скандал с летене на предмети стана, Елица като го видя!“

За да има мир в тяхната крепка връзка, го разкарахме. Сега си мисля, че вече може да го качим (смее се – б. а.)

– Вярно ли е, че след като Криско стана актуален, е престанал да ти вдига телефона и че е отказвал участия заедно с групата със съвместното ви парче?
– Не е престанал да си вдига телефона, просто си беше сменил номера и така нареченият му пиар или какъвто му е там този Бобчо (Борислав Иванов или Боби Скандалния – б. а.), ми се направи на интересен и отказа да ми даде новия номер. Казвам ти, че абсолютно откачих и ако беше около мен, сигурно щях да му обърша един. Но Криско като разбра, че съм го търсил, веднага ми се обади. Така че тук няма никаква драма. Тогава не можа да се включи в концерта, за който го канихме, защото беше ангажиран, но това е нормално, защото той в момента е един от най-търсените изпълнители. Е, може би егото му идва малко в повече и не трябва да забравя откъде е тръгнал. В живота не всичко е върхове, има и спадове, но това се разбира с времето. Страшно е, ако човек си повярва много.

– Какво е мнението ти за журито на „Музикална академия”, вярно ли е, че подкрепя повече легендите или само някои от тях?
– Истината е, че в началото бяха малко по-обрани, когато коментираха Петя Буюклиева, Етиен Леви, или някоя друга от така наречените легенди.

– А кой от оценяващите е най-честен и точен в преценките си и кой е най-пристрастен и към кого?
– За мен най-точните са Фънки и Люси, но докато тя повече си подбира думите, Фънкара цепи направо. Но това е о`кей, защото някои индивиди са се взели много на сериозно и имат спешна нужда някой да ги приземи. И нещо друго – щом си си дал гъза под наем и получаваш хонорар за това, знаел си, че ще бъдеш критикуван, то тогава приемай нещата по мъжки.
А най-мекушав от всички в журито е Георги Христов. Аз не си спомням да е казал нещо негативно за някой от участниците. Очаквах, че той ще бъде по-строг и безкомпромисен.

– Твоят фаворит за спечелването на голямата награда от 100 000 лв. в „Музикална академия” и защо?
– Категорично Поли Генова! Младо, можещо момиче, което бачка яко, без да натрапва на публиката колко октави й е диапазонът. Защо тя не хленчи, че другите й пречат, че не й дават път за изява и подобни щуротии? – Защото е талантлива и разчита на таланта си, за да върви напред.

– Кой от участниците досега се представя най-слабо и ти лично би го номинирал за изгонване и защо?
– Кичка Бодурова! Има глас, но е адски еднотипна. Не съм запознат с творчеството й, но явно нейната сила са гръцките песни с български текстове. Всичко, изпято от нея до момента, извън нейните собствени песни, е пълен провал! Просто не може да се пречупи, колкото и да се прави на модерна. Другото, което ме изумява, е супер дървеният й английски, когато пее. Така насича думите, а това е учудващо за човек, който живее от толкова години в Америка! Не съм впечатлен особено и от Жоро от отбора на новите певци. Нищо запомнящо се няма в него. Такива гласове има под път и над път. Никога не бих го разпознал.

– Дъщeрята на рок-динозавъра Данчо Караджов – Лора, беше изгонена първа от академията. Баща й упрекна нейните фенове, че не са били достатъчно активни, но много от зрителите по форумите я упрекнаха, че е пяла фалшиво и че се е представила слабо. Твоето мнение?
– Според мен, докато беше в шоуто,

Лора пя отвратително!

Беше много фалшива, постоянно се въртеше някъде около тона. Но след като я изгониха и трябваше да изпее последна песен, пя доста добре. Същото се отнася и за Сантра. На първия лайф се ужасих, като я чух, но на втория, когато пя песен на Адел, беше страхотна. А защо феновете на Лора не са я подкрепили, това си е техен и неин проблем. Това е показателно, че не винаги тези, които пълнят площадите на концерти без пари, след това ще похарчат по едно левче и ще пратят по един смс.

– Най-дразнещият участник, който има неоправдано самочувствие и его до небесата?
– Имаше едно татуирано тотално недоразумение, на което не помня и името (Любен Христов от отбора на младите изпълнители – б. а.). Това момченце ми беше зверски дразнител! Абсолютно некадърно с големи претенции. И вечно нещо или някой друг му бяха виновни. А той просто толкова си можеше! Не го познавам, може да е супер талантлив автор на песни, както твърди Дичо – ами тогава да си ходи в някое друго шоу и да си пише песни, а не да ми натрапва фалшивото си пеене от екрана и да хленчи, че не чувал музикантите, че техниката е виновна… А това момченце, ако си спомняш, след един от поредните си провали беше изпаднало в някаква истерия, почна да троши и всички го гледаха доста странно. Не ми стана ясно как някой не го нокаутира и не го изкара преждевременно.

– Знам, че имате съвместни песни и концерти и с Петя Буюклиева, която вече напусна академията. Ти ми каза, че преди участието й в това шоу си я мислел за много силна и пробивна жена, но след това си бил шокиран от нейното поведение – в какво отношение?
– Да, за мен Петя винаги е била супер силна жена. Затова бях много учуден от държанието й. Мислех си, че е по-голям непукист и има по-здрави нерви. Петя е страшно можеща певица. Много от днешните звезди могат само да й дишат прахта. Най-голям проблем й докара егото й. Публиката се подразни от демонстрираното самочувствие и още първата вечер я прати на елиминации. И оттам всичко при нея тръгна надолу. А това беше добре дошло за продуцентите, неочаквано бинго.

Колкото повече откачаше Петя, толкова повече я излъчваха. Колкото повече я излъчваха, тя толкова повече откачаше

И така до безкрай. А зрителите гледаха сеир.

– Как ще коментираш думите на съпруга й: „Който каквото сам си направи, никой не може да го направи! Ти си за лудницата!”?
– Тони се опита да й налее малко акъл, но явно – без особен успех. Всеки си има своите кофти моменти и своите сривове, гадно е, когато това се случи в национален ефир.

– За да се защити, Петя Буюклиева взе, че натопи Дичо публично, че е повръщал върху пианото в Къщата, без да е пряк свидетел, за което Иван и Андрей я нарекоха лъжкиня в очите. Дичо и Криско също казаха, че такова нещо не се е случвало. Това не е ли поредният автогол, който тя си вкара и окончателно се изложи?
– Така е, просто тя си е втълпила, че е нарочена. Човекът е устроен така – винаги търси скандала, някой да се изложи, да се гаври с някого. А ако това е и публична личност – егати кефа. Представи си сивото ежедневие на някоя изтормозена българска душица – събужда се сутринта недоспал, я има време за кафе, я не. Отива на работа, там шефът го/я бръчка. Скъсват го от работа за малко пари. Прибира се вкъщи пребит като куче, пуска си телевизора и искрено се кефи на падението на някоя българска „звезда“. Това определя и рейтингът, а продуцентите на предаването трябва да са луди да не го използват. Затова това шоу не е за всеки, трябва да имаш здрави нерви и известна доза непукизъм. Не е за лабилни личности… Петя не е първата, която истерясва в ефир, няма да е и последната. Но всяко чудо за три дни. Ще дойде ново шоу и всички ще забравят за нея. А иначе е много ясно, че е влезнала заради парите.

Те всички заради парите са вътре

Заради парите и заради популярността, която ще натрупат, която съответно ще им донесе повече участия и отново повече пари…Хора, няма лоша реклама! Някои си плащат, за да получат такава популярност. Кажи ми кога за последно всички са говорили за Петя Буюклиева?! Убеден съм, че сега участията й ще се увеличат, защото всички ще искат да видят това „чудо” Петя на живо. А иначе това можеше да бъде нейното шоу, защото ако някой наистина може да пее, това е тя!…

– Как приемаш другото женско участие в „отбора на легендите” – Кичка Бодурова, и с какво тя спечели пред Петя – само с по-силната си психика ли?
– Не познавам Кичка Бодурова като човек, но явно тя е по-хитра и по-приспособима. Според мен Петя е по-добрата певица от двете, но Кичка не се конфронтира с останалите и определено спечели от това. Прикотква по-младите, даже им е нещо като майка в Къщата, черпи ги с шампанско… И поради тази причина е по-обичаната. Лошо впечатление ми прави единствено, че си крие някакви бонбони, сладки до леглото и се дразни, ако някой й ги пипа. Това е доста дребнаво, бих си го обяснил само за човек, който живее в лишения и не може да си позволи да си купува подобни деликатеси, иначе ми е доста странно.

– Стенли също е в академията, но той определено избягва компанията на „старите кучета” и отявлено дружи с младите. Обяви Кичка Бодурова за комплексарка и също не цепи басма на никой. Видя ли нещо различно или изненадващо и ново в неговото поведение, което досега не си забелязвал в реалния живот?
– Това си е стратегия, защото Стенли се опитва да се сдуши с младите, за да покаже, че е млад по душа и дух. Все пак хората гледат и гласуват и всеки иска повече гласове, за да се добере до финала.

– Коцето Калки е критикуван от журито, че прекалява с неговата ретро-вариететна артистичност, често става обект на шегите и на Фънки в това отношение. Той дразни ли те с нещо подобно или напротив?
– Коцето Калки определено не е моят човек. Дразни ме вибратото му. И преиграването му. Но това си му е запазена марка. Абе, определено му “тропа канчето”, но то надали има някой нормален музикант. Това шоу определено му идва екстра, защото последните години съм го засичал само да прави разни караоке-партита и да обикаля с тях по градовете.

– Как приемаш конфликтите между Здравко от „Ритон” и менторката на младите надежди – Рут Колева? Здравко я обвини, че е нагла, че не може човек да вземе думата от нея, че не е пяла на повече от 200 човека, 30 от които нейни роднини и т. н. Има ли някаква завист от негова страна или пък неуважение от нейна?
– Това шоу на моменти се превръща в абсолютно махленска свада.

И фокусът се измества от пеенето до мерене на пишките

(с извинение!), на това кой е по-велик. Всички знаем кой е Здравко от „Ритон”, той е утвърден изпълнител и неслучайно е поканен като жури. Рут Колева, от друга страна, е поканена за ментор – това също е един вид признание към това коя е тя. Те двамата са в шоуто с определени задачи. Здравко да оценява, а Рут да учи неутвърдените изпълнители. Тя не е права да настройва младите изпълнители срещу журито. О`кей – може да са били ощетени според нея, но с колко още неправди ще се сблъскват в кариерата си, бедна им е фантазията! Добре, критикували са те, оттам-нататък вдигаш глава, на следващия лайф взривяваш сцената и запушваш устата на критикарите. В крайна сметка решава публиката, а не журито. Здравко, от друга страна, също си изпуска нервите, което не му прави чест. Трябва да е по-обран в емоциите си. Припомни си какво стана на последните елиминации. Здравко и Рут се бяха хванали за гушите, а в това време Мария чакаше отстрани двамата да се обяснят кой е по-велик. Някой помисли ли какво му е на това момиче? Трябва да излезе и да се представи на ниво, а сигурно е била кълбо от нерви. За това ти казвам – не журито и менторите са важни, а изпълнителите.

– Ако Кичка Бодурова се съгласи да има „надпяване” с Рут Колева и публиката трябва да гласува – кой ще спечели, според теб?
– Това е голяма простотия! Те двете са много различни като гласове, като стилове, като изпълнители. На каква база ще бъдат оценявани и от кого?! Това е много субективно. Някой може да хареса повече изпълнението на Рут, друг – на Кичка. Аз имам друго предложение. Нека двете да организират по един самостоятелен концерт, но не вход свободен, на площада, а в зала с билети. И тогава да видим кой кой е. Публиката да реши. Но тук смятам, че Кичка абсолютно ще отвее Рут Колева. Защото не е важно пред колко човека си пял, подгрявайки някоя западна звезда или по празници на градове, или нещо подобно. Важно е колко човека ще се бръкнат в джоба, ще отделят от заплатите си и ще си купят билет, за да те слушат.

– Журналистът Камен Алипиев е най-брутален в преценката си и написа във Фейсбук:

„Заради измет като Кичка, Здравко и Петя, чалгата в България процъфтява!“

– ти подкрепяш ли го?!
– Категорично не съм съгласен! Ами нека направят едно шоу за чалга звезди и да ги затворят в една Къща за три месеца. Е, това ще е върхът – ще има скубане на екстеншъни, летене на изкуствени мигли, замеряне с гримове. Пък може и някоя изкуствена цица да експлодира…

Просто това, че си добър изпълнител, не означава, че си готин човек. Сега на прицел са Кичка и Петя. В следващ сезон ще изкарат кирливите ризи на някой друг.

Едно интервю на Светлана Терзиева – СЕСИЛ