Хиропрактика или чекръкчийство помагат при дискова херния!

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Какво представлява тази мануална терапия – хиропрактиката и как може да ви помогне?

Хиропрактиката е лечебен метод, който се фокусира върху заболяванията на опорно-двигателния апарат и нервната система, както и въздействието на тези нарушения върху общото здравословно състояние на организма. Лечението с хиропрактика често се нарича акупресура или чекръкчийство, както е известно по нашите земи от много години. Този метод е ориентиран към болките  в гърба, кръста и тила, а проблемите с прешлените на гръбначния стълб водят до вторични смущения и в останалите системи на организма.

Чекръкчийте са народни лечители, които могат да наместват изкълчвания, да освобождават прищипан нерв и други подобни. Те се явяват нещо като предшественици на мануалните терапевти и хипопрактиците в съвременната медицина.

За много хора с хронични болки в гърба, главоболие и дори болки в крайниците, лечението с хиропрактика е възможен избор. Милиони хора се възползват от него. Ето няколко неща, които можете да направите, за да получите най-голяма полза от хиропрактика корекции.

Посетете хиропрактик, който има уменията да разбере веднага от какви масажи имате нужда и как да се направи схема за вашето лечение.

Основната техника на хиропрактиката се състои в умерен натиск върху определена точка. Прецизността при изпълнението е много важна. Затова се доверете само на опитен лекар с добра практика в тази област.

Добрата практика изисква хиропрактикът да използва специални инструменти и специална маса особено при лечение на дискова херния. Също така трябва да има достъп до изследване с ултразвук, криотерапия и електротерапия.

Трябва да запомните от какво се появяват болките ви и да избягвате повторението на тези действия. Ако седенето пред компютър ви докарва болки, означава че нямате ергономично правилна стойка и трябва да направите необходимите промени.

Следвайте упражненията, които ви предписва хиропрактикът. Гъвкавостта и укрепването на мускулите на гърба са от съществено значение. Правете всеки ден по 20-30 минути гимнастика, защото така токсините не се задържат в организма ви.

Хранете се с повече плодове и зеленчуци и прочиствайте редовно стомашно чревния си тракт, за да не се натрупват токсини в областта на костите и ставите, които водят до шипове и по-сериозни усложнения.