Йовов: Тони Здравков ще остане, ако отборът има облик и побеждава

1
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Новият спортен директор на Левски – Христо Йовов, даде специално интервю за предаването на bTV Action „Зона спорт“, в което говори за очакванията си от предстоящата среща с Пирин (Гоце Делчев) в неделя, за ситуацията в клуба и за напусналите шефове Наско Сираков и Иво Тонев.

– Какво очакваш от двубоя срещу Пирин (Гоце Делчев)? – Очаквам труден двубой. Пирин показва възход и видяхме, че спъна и Ботев. Започнаха да показват облик и в никакъв случай не бива да ги подценяваме.

– Какво не ти харесва в играта на Левски? – Може би на моменти губим отговорност към играта и това е първото и най-важно, което трябва да променим. Като че ли футболистите разчитат, че друг ще им свърши работата. Видяхме срещу Ботев обаче, че когато се изпълняват тактическите указания, отборът изглежда като отбор.

– Кога според теб „сините“ ще заиграят така, както шефове и фенове искат? – Това ще е продължителен период. Не може от днес за утре да промениш стила и начина на игра, особено, когато отборът е бил в дупка. Имам своята визия, но на този етап нищо не може да се направи и просто трябва да доиграем сезона и да извлечем максимума от всеки.

– Промени ли нещо Тони Здравков в играта на Левски? – Левски започна да побеждава, което е важно на този етап. Със сигурност има какво да се желае, но и той не е магьосник и не може да промени стила за две седмици.

– Колко време Тони Здравков ще се задържи на този пост? – Това зависи изцяло от него и от резултатите. В клубове, големи като Левски, никой не може да чака. Както мен никой няма да ме чака, така и него никой няма да го чака. Най-важното е отборът да играе добре и да има облик. При това положение, той ще остане начело на клуба.

– Разчита ли Левски на съдийска подкрепа? – Тези спекулации не знам защо се появиха. През годините дори не съм посмявал да коментирам съдийството. Само за мача с Ботев си позволих заради изгонването на младия Боби Цонев, защото го знам що за човек е. Той никога не би влязъл в конфронтация с по-възрастен футболист. Това е, което ме притесни и го казах, но оттук насетне едва ли повече ще чуете нещо за съдиите от мен.