Забавни факти за съня

40
Добави коментар
hobby-bg.info
hobby-bg.info

Любопитно

Всички знаем, че след осем часа сън се чувстваме достатъчно свежи, за да понесем дори и най-тежкия ден, но знаехте ли, че ще имате най-пълноценен сън ако слушате рок парчета преди да заспите? Ето и още забавни факти за любимото ни среднощно занимание.
 

1. Жените се нуждаят от повече сън в сравнение с мъжете

Когато става въпрос за битка между половете, жените винаги са победителки. Дамите са нуждаят от около 20 минути повече сън. Жените са склонни да вършат няколко неща наведнъж, те са гъвкави и така използват по-голяма част от мозъка си в сравнение с мъжете. Поради това те се нуждаят от повече сън.
 

2. Слушайте рок преди да заспите

Въртите се в леглото всяка нощ? Тогава вслушайте се в съветите на британците и си свалете песни на Coldplay. Проучване, направено сред 6000 британци, сочи, че рок музиката помага на хората да заспиват по-лесно. Други „приспиващи” изпълнители са Алиша Кийс, Моцарт и Тейлър Суифт.
 

3. Сънят – холивудският извор на младостта

Мечтали ли сте някога да имате бляскавия вид на Пенелопе Круз? Осигурете си повече сън … пардон, много сън. Известно е, че испанската сирена спи по 14 часа на денонощие, за да предотврати появата на тъмни кръгове под очите. Дженифър Лопез се кълне, че осемте часа сън са нейната тайна да изглежда и да се чувства млада. Сънят е моето оръжие – заявява Лопез.  Най-доброто са кожата са сънят, водата и добрият тоник – допълва още примата.
 

4. Сънят предотвратява махмурлука

Когато човек не е спал достатъчно, алкохолът го замайва много по-бързо. Така например, ако пет поредни нощи не сте си осигурили достатъчно сън, три чаши алкохол ще имат върху вас същия ефект, какъвто биха имали шест при достатъчно часове сън.
 

5. Ароматът на цветята спомага за по-добър сън

Всички знаем фразата „Събуди се с аромата на кафето”, но какво трябва да направим, ако искаме да заспим? Съберете малко цветя и се насладете на сладка дрямка. Според едно проучване от 2007 г., студенти, които усещат аромата на рози, докато учат и докато спят, имат по-добра памет. Чувството на отпочиналост всеки ден е достатъчно, за да подобри нечие психично състояние. Успокояващите аромати като лавандула и жасмин ще ви осигурят спокойна вечер.

1. Първото великденско шоколадово яйце е произведено през 1873 г. във Великобритания от&nbspповече

Бойното поле е странно място. Това е едно от малкото места, където насилието,&nbspповече

Най-известните герои в гръцката митология са боговете и богините, които използвали&nbspповече