Модни тенденции в прическите есен / зима 2013-2014

14
Добави коментар
si111
si111

Модните тенденции в прическите есен / зима 2013-2014 са изключително разнообразни по стил и ефект. 

Със сигурност, тенденциите в прическите не са толкова мимолетни, както модните тенденции в облеклото, но всеки нов сезон носи някои интересни идеи за прически и нови, свежи цветове. Прически от драматичното кино на 80-те и на 60-те години, класически, небрежни, къси, дълги, прави и с къдрици, тенденциите този сезон могат да вдъхновят с интересни идеи всяка жена решила да промени косата си за есента.

Една добра прическа не само скрива несъвършенствата на лицето, но също така и подчертава най-добрите черти в него и радикално променя образа на жената.

Времето е студено и мокро, и всеки започва търси топлина и комфорт. Поради това не е изненадващо да се видят главно топли цветове в косите тази есен. Ако искате да внесете топлина в студения сезон, следвайте съветите на дизайнерите и изберете различни нюанси на русо, медено или мек кестен за естествено тъмна коса. Пънк и грънч тенденциите за новия сезон са в катранено черен цвят. Въпреки силното влияние от стилът на 80-те, този сезон се постарайте да избегнете такива смели и ярки цветове като зелено, лилаво или розово. Новите тенденции в прическите поставят максимален акцент върху природния, стилен и класически външен вид.

  

Е, ако провокативното ви привлича може да направите изключение, като запалите ярък пожар в градиент оранжево – жълт цвят на косата.

Тази есен, централното разделяне на път на косата е хит. От друга страна, разделената от страни коса, сресана назад или с обем също са приемливи варианти.

  

Правата коса държи твърдата си позиция, вече в продължение на няколко сезона. Това не е много изненадващо, тъй като права коса подхожда на всяка жена без изключение. Освен това, тя не изисква много усилия за оформяне. Няма значение, дали имате кръгло или овално лице, дългата, течаща, права коса ще акцентира върху естествената ви красота.

  

Обемните прически. Идващи от 60-те години, тези прически се превърнаха в любими на много жени. Както на тези, родени с гъста и буйна коса, така и на тези, които полагат много усилия, за да създадат изкуствен обем на косата си. Има много начини и козметични продукти, които могат да превърнат тънката и рядка коса в шикозен обем.

  

Къдрави прически. Както говорим за обемна коса, със сигурност не може да подминем шикозните и елегантни къдрици. Те се предлагат в най-различни варианти, от буйни къдрици в стил киното на 40-те години, към стегнати, внимателно подредени кокетни букли.

  

Мокрите прически. Въпреки че мократа коса е по-подходяща за лятото, когато навън е горещо, е изненадващо, че много дизайнери използват ефекта мокра коса за есен 2013. Ако през лятото, за нея е подходящо да се каже това е прическа „След плажа“, през зимата тя получава името коса „След душ „. Основното предимство на мократа коса е, че тя може да бъде оформена за няколко минути и изглежда максимално романтична и без усилие. Ефектът мокра коса се нанася върху дълга и къса коса, по цялата дължина на косъма. Как да създадете Мокър ефект на косата: Измийте косата и подсушете съвсем малко с кърпа. На още влажната коса, нанесете специален продукт за коса с мокър ефект и масажирайте главата и косата, като създавате къдриците с пръсти. Нека вашата коса изсъхне по естествен начин, без да използвате сешоар.

  

Много късата прическа. Със сигурност не всички са любители на дългите кичури и не е чудно, че късите прически също са много модерни тази есен. Очевидно минимализма в модата оказа влияние и върху прическите тази година, поради това, твърде често може да видите изключително къси прически на модните подиуми. Най-хубавото е, тези прически не изискват твърде много усилия. Тези прически са идеални за жени, чиято естествена коса е лишена от обем. Имайте предвид обаче, че много късата коса не отива на всеки, така че най-добре се консултирайте със стилист преди избора си.

  

Ежедневни прически. Нищо не може да се конкурира с небрежните ежедневни прически. Вятърни, разрошени, ежедневните прически изглеждат прости и практични и не изискват много усилия за стайлинг. Тези безгрижни прически направиха голям бум в 2013 година.

Прически с бретон. Търсите подходящата прическа, която да създаде сладост и момичешки вид на лицето ви? Помислете за бретон, моля ви! Прическите с бретон са супер хита тази есен и има доста голям избор. Най-хубавото е, че с бретон обновявате визията си, без да правите радикални промени, като например, да отрежете дългата си коса. Почти всеки стил на бретона е актуален този сезон, от прави и дебели ресни надолу, странично сресан, до леко разрошен, със средна дължина, къси и дълги бретони, закръглен бретон в стила на 70-те. Ако изберете правилния стил на бретон за формата на лицето ви, можете визуално да изглеждате по-млади и свежи.

  

Вижте как да си отрежем бретона сами:

Плитки. За да постигнете невинен, момичешки и романтичен вид, са ви необходими плитки! Високо сплетени, странични, хлабави и стегнати, плитките винаги напомнят детството.

Опашката може да бъде вързана високо или ниско, но и в двата случая тя е елегантна и внася простота и класа тази есен. Особено модерно е връзването на опашката, не с ластик, а с кичур от косата, което я прави да изглежда по-естествена.

  

  

Пънк прически. Не може да не отделим специално внимание на пънк и гръндж модата, които са едни от най-готините тенденции на новия сезон. Разрошени, къси, с дрипави бретони, асиметрични прически и смели цветове, контрастиращи с естествения цвят на косата. Тези прически изглеждат максимално интересни и креативни тази есен.

  ​   

Не забравяйте и красивите аксесоари за коса, този сезон те са светли, блестящи и едри. А в случай, че искате да покриете главата си с топла шапка през бурните дни, ви предлагаме да разгледате последните модни тенденции есен/зима 2013-2014 тук

Снимки: Stylebistro

По материали от Fashionisers

Модни тенденции в прическите есен / зима 2013-2014 5.00/5 (100.00%) 2 votes