Солена торта “Коледна звезда“

15
Добави коментар
Vkusi.me
Vkusi.me

Tweet

Pin It

В основата на тази солена торта стои класическото картофено пюре. Родината пък на това любимо кулинарно изкушение е Франция, а оригиналното му име е Purée de pommes de terre. Приготвя се от картофи, сварени и разбити с прясно масло, прясно мляко и сол, до получаване на гладко пюре. На пръв поглед изглежда просто за приготвяне, но картофеното пюре изисква специални кулинарни умения, за да стане гладко, пухкаво и много вкусно. То е популярна гарнитура към множество ястия с месо и месни продукти. За съжаление, като всички вкусни неща, картофено пюре има висок гликемичен индекс, което категорично го изключва от много диети.

Рецептата е от конкурса „Вкусна коледна магия“

Необходими продукти: 1,5 кг картофи 2 с.л. настърган кашкавал 1 с.л. масло 2 с.л. прясно мляко 10 печени чушки (3 се отделят за украса) 3 кисели краставички 3 сварени яйца 200 г колбас

Начин на приготвяне: Сварявате картофите и ги пасирате. Добавяте маслото и прясното мляко и ги разбърквате на пюре. Половината картофено пюре се слага на дъното на чинията и отгоре се редуват всички продукти на редове. Като за целта яйцата се настъргват, а салама, чушките и краставичките се нарязват на дребно. Отгоре се слага останалото пюре и се оформя като торта. От трите печени чушки правите звезда. Украсете с маслини, печени чушки, моркови, краставички и магданоз.

Коментари

коментар(а)

Tweet

Pin It