Как порното движи световния прогрес (18+)

20
Добави коментар
Jordan_84
Jordan_84

Неочаквано, но факт! Порното не ни е дало само торбички под очите от недоспиване, а много неща, за които дори не сме подозирали. Нека надникнем в греховния свят на филмите за възрастни, за да видим заслугите им за световния прогрес. 

 

Специалните филтри за камери са били измислени, за да се прикрият зачервяванията на кожата от честото бръснене, ожулванията от бесните темпове на съвокупление и други дефекти по телата на актьорите и актрисите.

 

 

 

В средата на 70-те животинските страсти по време на снимките и невероятните пози, които се правели, довели до проблеми с гръбначния стълб за актьорите. Това принудило продуцентите на еротичните филми да закупят медицински гелове в промишлени количества. Стигнало се до растеж в продажбите на фармацевтичния бизнес, а в Германия решили да смесят кетопрофен и карбомер и резултатът бил… Фастум гел!

 

 

Депилационният крем е бил измислен през 80-те от гримьорката на хамбургското порностудио SweetX – Сандра Дорбингкопф. След това технологията на производство е продадена на немския концерн Reckitt Benckiser.

 

 

 

Първата операция за промяна на формата на срамните устни е дело на американската порно звезда Джина Перкъпф. По данни на американското министерство по здравеопазване около 17 % от жените подлагат на хирургически интервенции половите си органи.

 

 

Известният като „дамски презерватив“ се появява като защитно средство срещу СПИН-а сред порно актьорите. Той преставлява латексова ципа, която е по-евтина от стандартния кондом и не разваля цялостната атмосфера на разюзданост в сцените, защото е незабележима.

 

 

Днес онлайн плащането е популярна практика, но преди транзакциите през интернет са се осъществявали само в порно сайтовете. Компанията Electronic Card Systems е първата, която позволява да си платиш с кредитна карта и да гледаш снимки на надарени жени.

 

 

И масовата поява на изкуствени мигли дължим на продукциите с червена точка 18. Те станали супер популярни в салоните за разкрасяване след филма „Dirty Eye-Lashes“ с Глория Делфи, в който тя обгрижва достойнството на своя партньор със свръх дългите си мигли.

 

 

Стрийминг видеото се появява заради феновете на порното в глобалната мрежа, които с 28,8-килобайтови модеми били принудени да свалят по няколко часа кратки видеа от 2 минути.

 

 

 

 

Други публикации: Share and Enjoy
Коментари