Бойко съди Бареков – нарекъл го „мишка“ с 4 млрд. лв

2
Добави коментар
bobanac
bobanac

/Поглед.инфо/ Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заведе дело срещу своя млад колега от политическата формация „България без цензура” Николай Бареков.

Тъжбата е внесена вчера в Софийския районен съд, разкри пред вестник „Преса” адвокатът на депутата Борисов Марин Марковски. „Тъжбата е за престъпление, тъй като Бареков няма имунитет срещу наказателно преследване”, уточни още г-н Марковски. Затова според думите му „по случая ще се води наказателно дело за обиди и клевети“.

Според запознати с казуса, ексминистър-председателят Борисов се е засегнал, че бившият изпълнителен директор и водещ на ТВ7 го нарекъл „мишка” на протест пред сградата на ГЕРБ.

Сред обидите на Бойко било и това, че Бареков в интервю е обявил, че в качеството си на премиер (2009 – 2013) е „откраднал най-малкото 4 милиарда лева“.

Реакцията на лидера на „България без цензура“ дойде почти веднага, разкриват още запознати. За целта медията припомня думите му от следобедните часове вчера.

Журналистът дори подозира, че е имало опасност за живота му: „Сериозни хора ми разкриха, че съм бил поръчан от Бойко Борисов и Румен Николов – Пашата”.

Източник: ПИК

Стани приятел на Поглед.инфо във facebook и препоръчай на своите приятели