Безплатен интернет за учителите в детските градини

15
Добави коментар
Anardil
Anardil

Безплатен интернет за учителите в детските градини

От Юри Иванов • Jun 23rd, 2009 • Категория: Новини

Вчера министърът на образованието и науката Даниел Вълчев обяви в Русе, че учителите в детските градини ще бъдат включени в проекта „ИКТ в образованието“, съобщава сайтът на повереното му министерство. Това означава, че онези от тях, които желаят, ще получат безплатен интернет.

В допълнение министър Вълчев представи мобилен център за записване на учители, които искат да се възползват от посочената услуга. Мобилният център ще остане в Русенска област за период от две седмици, след което ще посети други места в България.

По данни на сайта на Министерството на образованието и науката в първия етап на проекта „ИКТ в образованието“ са включени 20 000 учители. Всеки от тях ще получи по 15 лева месечно за интернет достъп.

***

ИКТ – информационни и комуникационни технологии, бел. ред.

Tagged as: интернет

Юри Иванов (24) учи международни отношения в Университета и също както останалите членове на екипа е на път скоро да ги завърши. Интересува се от музика, социални проблеми, литература и какво ли още не. Основател и един от ръководителите на клуб „Матер Еко”. Освен това е бил журналист в БТА, редактор в телевизионното шоу „Господари на ефира” и сътрудник на една от най-амбициозните организации, занимаващи се с деинституционализация в България – Фондация „Сийдър”.
Пишете на автора | Всички статии от Юри Иванов