Борисов: Наглостта на Тройната коалиция е голяма

4
Добави коментар
gostq
gostq

Борисов съди Бареков за 10 хил. лв., ако спечели дава парите на нуждаещи се

ГЕРБ ще сигнализира за нарушения при сделката за закупуването на 2 нови самолета „Еърбъс 319“ за нуждите на „Авиоотряд 28“ по време на управлението на тройната коалиция.

„Наглостта на Тройната коалиция е толкова голяма, че се опитват да отклонят вниманието от важни обществени теми като нелегалните имигранти, задаващата се финансова и икономическа катастрофа, тегленето на необезпечени заеми, растящата безработица, падането на нивата на БВП, безумните назначения, вътрешнопартийните скандали на най-високо ниво в управляващата коалиция с откровени лъжи и измишльотини, които чухме днес в Народното събрание“, пише лидерът на партията Бойко Борисов във Facebook.

„Те отказаха да разгледат дейността на „Авиоотряд 28″ по време на управлението на Станишев, затова утре народни представители от ГЕРБ ще внесат сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за разследване на управлението на авиоотряда и Министерството на транспорта и съобщенията в периода 2005 – 2009 година“, заявява Борисов.

Новината, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е завел дело срещу журналиста Николай Бареков за 10 000 лева, не изненада никога.

„Съдя го за серия от обиди и лъжи, които той изрече в публичното пространство по мой адрес. Воден от собствени и чужди политически амбиции, Бареков прекали и стигна до извършването на престъпления, квалифицирани в Наказателния кодекс“, обяснява той в социалната мрежа.

Експремиерът се надява тези съдебни дела и наказанията, които ще последват, “да превъзпитат Бареков в бъдещите му политически изяви“.

„Тези присъди са необходими за самия него, защото в политиката с обиди не се постигат резултати. Задължително за авторитета на когото и да било политик е да води политическата си борба интелигентно и с уважение към политическия опонент. За мен политиката е битка за доброто на хората, а не отправяне на ругатни, клевети и обиди. Жалко, че Бареков започва политическата си кариера като извършва престъпление. Парите от спечеленото дело ще отидат при нуждаещи се хора“, пише още лидерът на ГЕРБ.

Източник dnes.bg